CHP'li Yavuzyılmaz: Silimli Sahil Yolu'nda teftişe çıktı

CHP'li Yavuzyılmaz: Silimli Sahil Yolu'nda teftişe çıktı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz direksiyon başına geçerek, yapımı yıllardır tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu’nda teftişe çıktı.


CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "yapımında usulsüzlükler olduğu" iddiasıyla çok sayıda soruşturma geçiren ve yıllardır tamamlanamayan Zonguldak-Kilimli Sahil Yolu’nda direksiyon başında teftişe çıkarak, eksiklikleri anlattı. Sahil yolu kapsamında uyarı levhası ve aydınlatması olmadığı halde ulaşıma açılan tünelden geçen Yavuzyılmaz, “Kilimli Sahil Yolu'nun yarısı var, yarısı yok. Tüneli var, aydınlatması yok. Uyarı levhalarının yarısı takılı, yarısı yok” diyerek, yetkililere can kaybı yaşanmadan eksiklikleri gidermeleri çağrısında bulundu. Deniz Yavuzyılmaz’ın uyarılarına karşın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun yol yapımının tamamlanma tarihi olarak 2021’i göstermesi dikkat çekti

MEHTAP BELEN


Yapımında "usulsüzlükler olduğu" gerekçesiyle çok sayıda soruşturma geçiren Sahil Yolu’nun, eksikliklere rağmen trafiğe açılmasına tepki gösteren Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile tamamlanmadan trafiğe açılan yol ve tünellerde sürücüleri bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

TÜNEL VAR AYDINLATMA YOK

Uyarı levhaları olmadığı halde trafiğe açılan  yolda araç kullanan Yavuzyılmaz, ANKA Haber Ajansı’ndan Mehtap Belen’e yaptığı açıklamada bütün ısrarlarına rağmen yoldaki eksikliklerin giderilmemesine tepki gösterdi. Söz konusu yolda daha önce aralarında ölümlü kazaların da bulunduğu çok sayıda trafik kazası olduğunun altını çizen Deniz Yavuzyılmaz,  “Kilimli Sahil Yolu'nun yarısı var, yarısı yok. Tüneli var, aydınlatması yok. Uyarı levhalarının yarısı takılı, yarısı yok” sözleri ile bu duruma isyan etti.

YENİ CAN KAYIPLARININ YAŞANMASINI MI BEKLİYORSUNUZ?

Kilimli Sahil Yolu’na ilişkin ilgili bakanlıklara çok sayıda soru önergesi verdiğini söyleyen Deniz Yavuzyılmaz, “Defalarca yetkililerle görüştüm. Bu eksikliklerin giderilmemesi konusundaki ısrar niye? Yeni can kaybının yaşanmasını mı bekliyorlar? Sahil yolundaki tünelin içi zifiri karanlık ve sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor. Karayolları en kısa zamanda bu eksiklikleri gidererek olası can kayıplarının önüne geçmelidir“ dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI "2021 YILINI BEKLEYİN" DEDİ

Kilimli Sahil Yolu’nun bir türlü yapımının tamamlanamamasına ilişkin Deniz Yavuzyılmaz’ın soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun çalışmaların bitiş tarihi olarak 2021’i göstermesi dikkat çekti.

Bakan Karaismailoğlu Kilimli Sahil Yolu’na ilişkin Denizyavuzyılmaz’ın sorularına şu cevabı verdi:

“Zonguldak-Kilimli arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Güzergahın Kilimli ilçesine bağlanan kesimi, trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla geçici olarak hizmete açılmıştır.

Diğer taraftan, Karayolları Genel Müdürlüğünce Zonguldak-Kilimli güzergahı üzerinde bulunan dört adet tünelin (Mithatpaşa-l, Mithatpaşa-ll, TO ve Aslankayası Tünelleri) elektrik ve elektromekanik imalatlar işinin ihale edilmesi planlanmaktadır.

Yapılacak ihale ile birlikte, söz konusu yol; Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı bölünmüş yol seviyesinde tamamlanıp, çevre düzenlemesi, yatay ve düşey işaretlemelerin yapılması ve tünellerin elektrik ve elektromekanik işlerinin de bitirilmesinin ardından, bir bütün halinde 2021 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir.”

YOL, YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Bakan Karaismailoğlu’nun verdiği cevabı yeterli bulmadıklarını belirten CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, sahil yolunun bakım onarım çalışmasının ve tamamlanmasının yılan hikayesine döndüğünü vurgulayarak, “Yolun genelinde ve özellikle tünel kısmında ışıklandırma olmadığı gibi, uyarıcı levhalar gelişi güzel sabitlenmiş, birçoğu eksik, mevcutlar eğik ve yerinden çıkmış durumdadır. Yolun bazı kesimlerinde hafriyat atıkları, etrafa saçılmış taşlar ve yolun kenarındaki kapağı olmayan mazgallar, çukurlar ve kirlilik adeta tehlikeye davetiye çıkartmaktadır. Kendi haline bırakılmış olan yolun, güvenlik eksikliklerinin bir an önce giderilerek tamamlanması süreçlerinin takipçisi olmayı sürdüreceğim” dedi.