Koronayı fırsat bildi, denize inşaat yaptı!

Koronayı fırsat bildi, denize inşaat yaptı!

Aydın Kuşadası'nda o oteldeki kaçak yapı yıkılıyor...

Kuşadası'nda koronavirüsle mücadeleyi fırsata çeviren otelin kaçak yapısı yıkıldı. 

Aydın Kuşadası’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında insan hareketliliğinin azalmasını da fırsat bilen bir otelin yaptığı kaçak yapı, vatandaşların şikayeti üzerine mühürlendi ve yıkımına karar verildi.

Haberi Aydınege Gazetesi girerken, belgelerin 1 hafta önce Yurt Gazetesi İzmir temsilcisi Özgür Tuğrul'a geldiği ve kendisinin bu konuyu Aydın Büyükşehir Belediyesi ile paylaşıp kaçak yapıya yıkım çıkarıldığını akatardı.

Haberde, " Kuşadası Türkmen Mahallesi Akyar mevkiinde bulunan Charisma Oteli’nin izinsiz olarak yapımına başladığı ahşap platform inşaatı, çevredeki sitelerde oturan vatandaşların Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’ne yaptıkları şikayetler sonrası mühürlendi.

Yapımı durdurulan ahşap platformun yıkımı için işletme sahiplerine 1 ay süre verildi.

İzinsiz yapının bu sürede yakılmaması halinde, yıkımın belediye ekiplerince gerçekleştirileceği öğrenildi." deniliyor.

Yurt Gazetesi'nin Büyükşehir kaynaklı aldığı bir bilgi ise; yer ile ilgili üçüncü ayın 24'ünde yapı tatil zaptı imzalanmış,şu anda para cezasının da encümende olduğu, ilk encümen toplantısında cezasının kesilecek ve ödemeninde yapılacak olduğu.

Yani otel yetkilileri kafalarına göre girip yapmışlar. Belediye de gereken işlemi yaptı. 

FIRSATÇILAR DAHA ÖNCE YİNE YAPMIŞLAR

Charisma Oteli’nin karşısındaki Akyar Konakları Sitesi sakinleri, şikayetlerini dikkate alarak kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel’e ve Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Birimi’ne ve gündeme getiren Yurt Gazetesi'ne teşekkür etti.

Yurt Gazetesi'nden Özgür Tuğrul'un görüştüğü yetkililer ise, ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini ve bu süreci fırsata çevirmek isteyenlere izin vermeyeceklerini, koronavirüs ile mücadele ederken asli görevlerini sürdürdüklerini, kaçak yapı ile mücadeleye devam ederek, fırsatçılara asla izin vermeyeceklerini söylediler.

Kuşadası'nda ki site sakinleri, aynı otelin daha önce de kaçak olarak yaptığı yapılarla ilgili açtıkları davanın 5 yıldır sonuçlanmadığını belirttiler.

Vatandaşlar, koronavirüs önlemleri nedeniyle insan hareketliliğinin az olmasını fırsat bilenlerin bu tür girişimlerine göz yumulmaması gerektiğini ifade etti.

 Koronayı fırsat bildi, denize inşaat yaptı!