Şile'de çevre bilinci projelerine yoğun ilgi

Şile'de çevre bilinci projelerine yoğun ilgi

Şile ilçesi doğasıyla, mesire yerleri ve denizi ile İstanbul’un tatil beldesi olarak, özellikle bahar ve yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Yaz aylarında kendi nüfusunun 4 katı ziyaretçi ağırlayan Şile ilçesinin bu aylarda yaşadığı en büyük sıkıntı, gelen tatilcilerin doğaya bilinçsizce attıkları çöpler ve atıkların doğayı kirletmesi.

2019 Yılında “Hayalindeki Doğayı Resmet” projesi kapsamında resim yarışması düzenleyen belediye, projenin son etabında bir ilki gerçekleştirerek  çocukların eserlerini çöp kamyonlarına giydirdi.

Doğanın korunmasına yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ilk gerçekleştiren Şile Belediyesi, dereceye giren öğrencilerin çalışmalarını Belediye bünyesinde bulunan 17 adet çöp kamyonlarına giydirilerek çocukların hayallerini ölümsüzleştirdi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Doğayı ve Şile’nin güzelliklerini korumak için hem çocukları hem yetişkinleri bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ‘Belediye olarak çevremizi korumak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Geleceği ve tüm bu doğal güzellikleri emanet edeceğimiz çocuklarımızın hayalleri bizler için çok önemli. Bu kapsamda biz yetişkinlere de çok iş düşüyor. Biz kirletmezsek, çocuklarımız kirletmeyi öğrenmez. Biz korursak çocuklarımız da korur. Doğa bilinci ile bu kirliliğin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Biz tüm vatandaşlarımıza “Şile’yi sevin ve doğayı koruyun” mesajını vermek istiyoruz. Bu bilinçle çevre projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Dedi.

ŞİLE BELEDİYESİ RESİM YARIŞMASI İLE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Temizlik personeli sayısını yaz aylarında 2 katına çıkarmalarına rağmen bu atıkları temizlemekte zorlandığını ifade eden Şile Belediyesi, kirliliğin önüne geçilmesi için bilinçlendirme çalışmalarının önemini vurgulayarak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında resim yarışması düzenlemişti. İlkokul çocuklarının eserleriyle katıldığı bu yarışmada çocuklara “Hayalindeki Doğayı Resmet” diyen Şile Belediyesi, dereceye giren öğrencilere belediyenin düzenlediği Geleneksel Tohum Şenliğinde hediyelerini takdim etmiş ve çocukların eserleri şenlik boyunca sergilenerek ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ve takdir görmüştü. Çocukların doğa hayalleri, çevre kirliliği ile ilgili derece alan resimlerinden oluşan 2020 Şile Belediyesi takvimi ile projelendirilmiş, çocukların hayalleri takvim ile dile gelmişti. Son etapta ise temizlik araçları çocukların doğa sevgisi ile donatıldı