Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!

Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!

YouTube kanalı ve sosyal medya hesaplarından yaptığı yayında açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer önemli açıklamalarda bulundu...

FED'in alacağı kararlara değinen Selçuk Geçer, "Önümüzdeki günlerde FED belirleyici olacak" ifadelerini kullandı.

Açıklanan en kırılgan ekonomiler raporunu da yorumlayan Geçer şu ifadeleri kullandı:

Türkiye en kırılgan ikinci ekonomi olarak gözüküyor. Her an Her şey olabilir endişesi var. FED agresif bir faiz artırımı yaparsa Türk Lirası'nın ciddi değer kaybedeceği konuşuluyor bütün dünyada.

Cem Uzan diyor ki "Bankalardaki dolara el konulabilir" böyle bir şey soranlar var. Ben böyle bir ihtimal görmüyorum şimdilik.

Şu gelişmeyi rahatlıkla söyleyebilirim. İspanyol gribi ve kısa bir refah dönemi ve arkasından 2. dünya savaşı... Böyle bir duruma gitmez diyordum ABD-Rusya-Ukrayna üçgeni endişe verici.

Bir taraftan da dünyada inanılmaz bir enflasyonist risk var. ABD'de 30 yılın en yüksek enflasyonu İngiltere yine aynı. Bir taraftan işçi maaşları inanılmaz yükseliyor. 

SELÇUK GEÇER'DEN ENFLASYON YORUMU: 

Yüksek seyreden enflasyon kur maliyetlerinin artmasına neden oluyor.

Kur aslında bir netice ne yaparsanız yapın talebiniz varsa o konuyla ilgili bir netice ile karşınıza çıkıyor. 

Kur yükseldiği için fiyatlar yükselmiyor. Türkiye'deki makro ekonomik dengeler bozuk olduğu için istikrarsız olduğu için Merkez Bankası rezervleri boş olduğu için enflasyon kontrolsüzce yükseldiği için kur yükseliyor. Sonra enflasyon kuru yükseltiyor sonra kur enflasyonu böyle sazan sarmalı.

Cem Uzan 30 diyor Selçuk, sen de ne var en son?

Ekonomist Murat Muratoğlu'nun kendisine attığı "Cem Uzan 30 diyor Selçuk, sen de ne var en son?" sorusunu yorumlayan Selçuk Geçer dolar tahminini açıkladı:

Cem Uzan'dan önce ben 26 olabileceğini söylemiştim en iyi ihtimalle yıl sonu için. Bunun üstü var mı? Hele ki çifte döviz fiyatı oluşmuşken var...

Nedir çifte döviz fiyatı?

Ekranda gördüğünüz fiyat 10 liraydı ama piyasada gördüğünüz maliyetler 30 liraydı 40 liraydı 50 liraydı 11-12 civarındaydı reel piyasa kendisi sizi yanınıza çeker yani piyasa ekranı yanına çeker.

Selçuk Geçer'in videosunun tamamı burada: https://www.youtube.com/watch?v=1VPemhMGt20
 

İlgili Haberler