Ağva Nerede, Nasıl Gidilir? Ağva’da Nerede Konaklanır?

Ağva Nerede, Nasıl Gidilir? Ağva’da Nerede Konaklanır?

İstanbul’un kuzeyinde Karadeniz sahil kesiminde bulunan Ağva, İstanbul ilçelerinden biri olan Şile’nin en çok turist ağırlayan mahallelerinden biridir.

İstanbul’un kuzeyinde Karadeniz sahil kesiminde bulunan Ağva, İstanbul ilçelerinden biri olan Şile’nin en çok turist ağırlayan mahallelerinden biridir. Göksu ve Yeşilçay nehirleriyle çevrili olan Ağva, hafta sonu tatillerinin de vazgeçilmez adreslerinin başında gelir.

İstanbul’un merkez bölgelerinden 1 saat uzaklıkta olan Ağva’nın tarihi İstanbul’un tarihi kadar eskidir. Yerleşimin başladığı günlerden itibaren her dönem Ağva’da da insanlar yaşamış ve genellikle balıkçılıkla geçimini sağlamıştır. Hitit, Frig, Roma, Bizans ve Osmanlı uygarlıkları Ağva’da da hüküm sürmüştür. Bugün de turizm faaliyetlerinin yanı sıra diğer bir geçim kaynağı balıkçılık devam etmektedir. Ağva’da balıkçı kasabalarının romantik atmosferine uygun butik oteller, balık restoranları, kahvaltı mekanları işletilmektedir.

Ağva’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul, Sakarya, Kocaeli gibi yakın illerden ziyaretçi akınına uğrayan Ayva’nın ulaşım olanakları oldukça gelişmiştir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yoğun turistik gezilerin düzenlendiği bölgeye ulaşım toplu taşıma araçları, özel araçlar ile sağlanabilir.

İstanbul’dan özel aracınızla Ağva’ya gitmek isterseniz yaklaşık 1 saat 45 dakika içerisinde Ümraniye- Şile otoyolu üzerinden Ağva’ya gidebilirsiniz.

Kocaeli Ağva’ya en yakın şehirdir ve Kocaeli’nden hareket ettiğinizde yaklaşık 1 saat içerisinde Ağva’ya gelebilirsiniz.

Sakarya’dan da yoğun ziyaretçi akını olan Ağva’ya gelmek için 1,5 saat bir karayolu yolculuğu yapmanız yeterlidir.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağva’ya en yakın havalimanıdır ancak buradan direkt bir toplu ulaşım aracı maalesef yok. Önce ters istikamette olan Üsküdar’a gidebilir ve belediyeye ait otobüslerle 2 saatlik bir yolculuğun ardından Ağva’ya ulaşırsınız veya Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan araç kiralayarak, transfer kullanarak Ağva’ya gidebilirsiniz.

İstanbul Üsküdar’dan otobüsle gitmeye karar verdiyseniz 139A numaralı otobüsle seyahat edebilirsiniz.

Ağva’da Nerede Kalınır?

İstanbul’un dokusu, doğası bozulmamış ender noktalarından biri olan Ağva’da konaklama seçenekleri fazlaca mevcut. Nehir kenarında bulunan butik oteller herkesin en çok tercih ettiği konaklama alternatiflerinden. Ağva’da denize girmek istiyorsanız Ağva plajına yakın oteller de mevcut. Ağva’da hem denize girmek hem yürüyüş yapmak ve rafting, kano gibi faaliyetlere katılarak keyifli bir hafta sonu geçirmeniz mümkün. Ağva’da en çok tercih edilen otellerin listelendiği Ağva otelleri sayfasına göz atarak en uygun Ağva tatili fırsatlarını yakalayabilirsiniz.