Ankara Kızılay’da Gezilecek Yerler

Ankara Kızılay’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin başkenti olan Ankara aynı zamanda zengin tarihimizin izlerini taşıyan bir şehirdir.

Ülkemizin başkenti olan Ankara aynı zamanda zengin tarihimizin izlerini taşıyan bir şehirdir. Tarih ve kültür turları açısından büyük potansiyele sahip olan Ankara Kızılayda gezilecek yerler başta olmak üzere mutlaka ziyaret edilmesi gereken pek çok lokasyonaev sahipliği yapar. Bununla birlikte Ankara Kızılay gezilecek yerler ile sınırlı değildir ve civarda da gezilip görülecek farklı yerler vardır. Rent Go Araç Kiralama hizmetlerinden yararlanmak özellikle Cumhuriyet tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olan Ankara’nın her bir noktasının en güvenilir ve konforlu şekilde gezilmesine imkân verir

Ankara araç kiralama hizmetleri bu şehirde yaşayanların yanı sıra şehir dışından farklı ulaşım imkânlarıyla gelen kişiler için de büyük bir avantajdır. Eğer bulunduğunuz lokasyondan Ankara’ya daha hızlı bir şekilde ulaşmak ve şehirdeki planınıza uyum sağlamak istiyorsanız uçakla şehre geldikten sonra havalimanından oto kiralama hizmeti almayı da tercih edebilirsiniz.

ic-gorsel-1.png

Araç Kiralama Hizmeti ile Ankara’nın Tadını Çıkarın

Ankara’nın merkezinde yer alan Kızılay gezilecek yerler açısından son derece zengin bir çeşitlilik barındırır. Rent Go Rent A Car hizmetlerinden yararlanmak yalnızca Ankara’nın en kalabalık bölgelerinden biri olan Kızılay’ı değil, civar bölgeleri de konforlu bir şekilde keşfetme aynı zamanda tüm gezi programını saatten ya da toplu taşıma imkanlarından bağımsız olarak istenildiği şekilde düzenleme imkânı sunar.

Kızılay da gezilecek yerler denilince aklan ilk gelenlerden biri Kızılay Güvenpark’tır. Bölgedeki tek park olma özelliği taşıyan parkın ön kısmında yer alan Güvenpark Anıtı’nda Kurtuluş Savaşı’nda cephede yer alan askerlere ait kabartmalar bulunur.

Kızılay Sakarya Caddesi trafiğe kapalı bir sokak olmasına rağmen Ankara’nın en hareketli sokaklarından biridir. Barların ve türkü evlerinin ağırlıklı olduğu Sakarya Caddesi’nde yoğunluğun en fazla olduğu zamanlar Cuma ve Cumartesi günleridir. Ankara’da öğrenci nüfusunun fazlalığı eğlence mekanlarının yoğun olduğu bu bölgenin son derece hareketli olmasına yol açar

Konak Sokak ile Karanfil Sokak’ın kesişiminde yer alan Yüksel Caddesi ağaçların sıralanmasıyla ortaya çıkan hoş görünümünün yanı sıra takı, hediyelik eşya, giysi satışı yapan dükkanların yer aldığı pasajlarla değişik bir deneyim sunar.Ankara araç kiralama hizmeti alarak Kızılay’a çevirdiğiniz rotanızı rahatlıkla genişletebilir, keyifli bir deneyimi garantileyebilirsiniz.

Seyahatlerinizde Konforu Rent Go ile Yakalayın

Ankara’da çok merkezi bir konumda bulunduğundan Kızılay’dan pek çok farklı lokasyona ulaşmak mümkündür. Araç kiralama şirketiRent Go tarafından sağlanan ekonomik fiyatlı ve güvenilir araç kiralama hizmetlerinden yararlananlar Kızılayda gezilecek yerler keşfedildikten sonra civardaki lokasyonlara da hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilirler.

Rent Go araba kiralama hizmeti alanların Kızılay’dan sonra gidebilecekleri yerlerin arasında ilk sıralarda Ankara’nın simgelerinden biri olarak kabul edilen ve Ankara’nın pek çok noktasından görmenin mümkün olduğu Kocatepe Camii gelir. 4500 metrekare gibi büyük bir alanı kaplayan Kocatepe Camii’nin alt tarafında çeşitli kültür-sanat etkinlikleri düzenlenmesinin yanı sıra konferans salonu, otopark, kütüphane, idari birimler ve ticari işletmeler de yer alır.

Anıtkabir Ankara’ya gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen destinasyonlarından biri olan Anıtkabir’in inşası 1953 yılında tamamlanmıştır. Araç kiralama hizmetlerinden yararlanılarak Ankara’nın her yerinden Anıtkabir’e ulaşmak mümkündür. Anıtkabir kompleksi içerisinde İstiklal Kulesi, Mehmetçik Kulesi, Zafer Kulesi, 23 Nisan Kulesi, Tören Meydanı, Aslanlı Yol, İsmet İnönü’nün Lahdi ile Barış Parkı gibi gezilmesi gereken pek çok etkileyici bölüm bulunur.

Zengin termal kaynaklarıyla dikkat çeken Kızılcahamam ülkemizin en popüler sağlık turizmi merkezlerinden biridir. Oto kiralama sayesinde hızlı, güvenilir ve konforlu bir şekilde ulaşılan Kızılcahamam’da doğa yürüyüşü, bisiklet gezisi ve daha pek çok farklı aktivitede bulunmak mümkündür. Kızılcahamam’daki şifalı sular banyo kürü ya da içme suyu olarak kullanılabilmektedir.