İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç kredisi diğer ismi ise tüketici kredisi bankaların müşterilerine acil ihtiyaçları durumunda sundukları bir hizmettir.

İhtiyaç kredisi diğer ismi ise tüketici kredisi bankaların müşterilerine acil ihtiyaçları durumunda sundukları bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanmak için alınacak olan kredinin ticari amaçlarla kullanılmaması gerekir. Kişilerin kendi bireysel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile tercih ettikleri kredi türüdür.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

İhtiyaç kredisi almak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları karşılamanız durumunda krediden yararlanabilirsiniz.

  • 18 yaşını doldurmuş olmanız şarttır. Bankalar 18 yaşın altındaki kişilere kredi vermemektedir.
  • Gelir belgesi. Kişilerin gelirlerini belirtecek belgeyi sunması gerekir. Kredi taksitlerini ödeme noktasında bir problem yaşamayacağınızdan emin olmalıdırlar.
  • Tüm bunların yanı sıra ihtiyaç kredisi çekerken en çok dikkat edilen detayların başında “kredi notu” gelir. Çünkü bankalar daha önce çektiğiniz kredileri ödeyip ödemediğinize ya da kredi kartı borçlarınızı düzenli şekilde ödeyip ödemediğinize bakarlar.
  • Eğer bir bankanın müşterisi iseniz herhangi bir belgeye gerek kalmadan online olarak ya da uygulama üzerinden ihtiyaç kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kredinin onaylanması ile birlikte miktar hesabınıza geçecektir.

Tüm şartların sağlanması durumunda krediniz onaylanır.

İhtiyaç Kredisi Limiti Var Mıdır?

İnsanlar için ihtiyaçlarını hızlı şekilde görmeleri için ihtiyaç kredisi sunulmaktadır. Eğitim, tatil ya da beyaz eşya alışverişi gibi durumlarda tercih edilebilir. Kredi vadesi ve faizleri farklı bankalara göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda çekilecek tutar da vade ve faiz belirlemede dikkate alınan seçeneklerden bir tanesidir.

Kullanılacak olan kredi limiti bankalara göre değişebildiği gibi sizin kredi notunuza göre de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kredi veren bankalara bakmalı ve daha sonra faiz ve vade seçenekleri size uygun olan bir yerden tercih yapmalısınız.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Bankaların online siteleri üzerinden çekmek istediğiniz tutarı ve vade sayısını belirterek kendiniz hesaplama yapabilirsiniz. Sigortalı ya da sigortasız olan seçenekler sunulduğu için detaylı bir inceleme yaparak size uygun olacak süreci belirleyebilirsiniz.

İhtiyacınıza uygun olan kredilere bakarken ödeme kolaylığına dikkat etmelisiniz. Ödemelerinizi yaparken sorun yaşamayacağınız şekilde vade belirlenmesi önem taşır. Akbank ihtiyaç kredisi oranlarına bakarak size uygun olan seçeneklere göz atabilirsiniz.

İster Akbank müşterisi olun ister olmayın, başvurunuzu online bir şekilde hiç şubeye gitmeden başvuru yapabilirsiniz. Belirli bir tutara kadar onaylatıp kullanabileceğiniz ihtiyaç kredisi seçeneklerini belirleyebilirsiniz. Sizde gerekli olan miktarı ve aynı zamanda vade düzenlemesini inceleyerek süreci hızlıca tamamlayabilirsiniz.