Konferans liderleri tarafından yanlış atışlar

Konferans liderleri tarafından yanlış atışlar

Üç haftanın ardından MLS normal sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Haziran ayının başlarında birkaç maç ertelenmişti, ancak ilk tam teşekküllü yaz normal sezon turu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Oyun hafta sonu ilginç olaylarla dolu geçti. Odak noktasının Seattle Sounders ile Los Angeles arasındaki karşılaşma olduğu düşünülüyordu. Batı Konferansı liderleri CONCACAF Şampiyonlar Ligi'nin galibini ziyarete geldi. Ancak son şampiyon New York City'nin hayatında yeni bir sayfa açıldı. Geçtiğimiz hafta Ronnie Deila, Standard Liege'deki görevine başlamak üzere Citizens'ın baş antrenörlüğünden istifa etti ve Colorado Rapids'e karşı evlerinde oynayacakları maç, New York ekibi için Norveçli teknik adam olmadan oynayacakları ilk maç olacak. Bir diğer önemli olay da Nashville ile Sporting Kansas City arasında oynanan karşılaşmada yaşandı. Tennessee ekibi Kasım 2020'den bu yana evindeki ilk yenilgisini aldı. Bu ve turun diğer maçları bu incelemede ayrıntılı olarak 1win tarafından ele alınmaktadır.

"New York City Deila'sız çıktığı ilk maçta berabere kaldı.

Geçtiğimiz hafta MLS dünyası Ronnie Deila'nın New York City'nin baş antrenörlüğünden ayrıldığı haberiyle sarsıldı. Geçtiğimiz yıl New York City'yi lig şampiyonluğuna taşıyan Norveçli oyuncu, Standard Liege'in başına geçti. "Citizens ise şu anda Nick Cushing tarafından yönetiliyor. Onun yönetimindeki ilk maçta New York City evinde Colorado Rapids'i yenemedi ve sahadan beraberlikle ayrıldı. Ev sahibi taraf tahmin edilebileceği gibi önemli bir alan avantajına sahipti. İlk yarıda skoru açabilirlerdi ancak Castellanos mükemmel bir pozisyonda Jarbro'nun üst direğine çarptı. İkinci yarıda da oyunun karakteri değişmedi. New York tarafı çok daha fazla hücum etti, ancak ikinci yarının ortalarında skoru açan Colorado oyuncuları oldu. Örnek bir karşı atak Barrios'un vuruşuyla sonuçlandı. Yenilen bu gol New York City'nin altı maçlık 'kuru' serisini sona erdirdi. Ancak Robin Fraser'ın liderliği kısa sürdü. Dört dakika sonra Magno, ceza sahası içinde Maxi Morales'in ortasına göğsüyle dripling yaptı ve ikinci dokunuşuyla topu Raptors ağlarına gönderdi. Şampiyon son bölümlerde galibiyeti garantilemiş gibi görünüyordu ancak baskısı ikinci gole dönüşmedi. Bu beraberlik Citizens'ın dört maçlık galibiyet serisini sona erdirdi. Öte yandan New York Red Bulls ligde dokuz maçtır yenilmiyor ve Doğu'da liderliğini sürdürüyor.

"New York Red Bulls Doğu'da ikinci sıraya yükseldi

Turun sonunda New York City'nin Doğu Konferansı tablosundaki en yakın takipçisi, şehrin komşusu New York Red Bulls oldu. "Bulls Charlotte yenilgisini evinde Toronto'yu yenerek telafi etti. Gerhardt Stroeber'in ekibi skoru 2. dakikada açtı. Morgan köşe vuruşundan gelen Tolkin ortasına başarılı bir şekilde kafa vurdu. Ev sahipleri bununla da kalmadı. Sahadaki durumu kontrol ettiler ve ikinci yarının başlarında farkı ikiye çıkardılar. Casseres'in ortasının ardından Barlow kaleciyle bire bir kaldı ancak Westberg'i geçemedi. Diğer taraftan Lucchiñas topun başına geçti ve Toronto kalecisinin üzerinden etkili bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Maçın son bölümlerinde konuk ekip momentumu yeniden yakalayabilirdi ancak Schaffelburg, Coronel ile girdiği bire bir mücadeleyi tamamlayamadı. Red Bulls için meşru bir galibiyet.

"Austin Montreal'de liderliği tamamen ele geçirdi.

Austin, Montreal karşısında aldığı galibiyetle Batı Konferansı sıralamasında üçüncü sıraya yerleşti. Ancak Teksas ekibi oyunda ciddi bir sorunla karşılaştı. Devre arasından kısa bir süre önce, Pereira'nın cezalı olması nedeniyle on kişi kaldılar. Ama bu Josh Wolff'un ekibini korkutmadı. Bir sayı geride olan Teksaslılar, ikinci yarının ortalarında Bresa ile sayılar buldu ve galibiyete uzandı. Urruti, Gallagher'in sol kanattan verdiği pasın ardından yakın mesafede Kanadalı kaleciyi soğukkanlılıkla geçti. 1win bu galibiyete iyi oranlar verdi. Austin için zor bir galibiyet.
 

МЛС – футбольная лига, не имеющая аналогов в мире | FOOTBALL PLUS | Яндекс Дзен
Dallas iç saha yenilgisi

"Austin sadece aldığı galibiyetle değil, Dallas'ın evinde Vancouver Whitecaps'e karşı aldığı beklenmedik yenilgiyle de üçüncü sıraya yükseldi. Daha 2. dakikada konuk ekip skoru açtı. Cavallini'nin sağlam bir şutuyla sona eren harika bir düşük skorlu hücum yaptılar. Ev sahibi ekip kötü bir başlangıcın ardından durumu düzeltmeye çalıştı ancak yakaladıkları fırsatları değerlendiremediler. Whitecaps ise devre arasından kısa bir süre önce ikinci golünü attı. Caicedo mükemmel bir serbest vuruş yaptı. İkinci çeyrekte Nico Estevez'in takımı oyunu çevirmeyi başaramadı. "Dallas Batı Konferansı sıralamasında dördüncülüğe gerilerken, Vancouver sekizinciliğe yükseldi.