Resmi Gazete'de yayımlandı: Ehliyet almayan herkesi ilgilendiren değişiklik...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ehliyet almayan herkesi ilgilendiren değişiklik...

Ehliyet alma yaşı düşürülüyor. Resmi Gazete'de yeni düzenleme yayımlandı

Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişti. Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı: Ehliyet almayan herkesi ilgilendiren değişiklik yapıldı. Birçok genç ehliyet alırken yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Türkiye'de mevcut düzenlemelere göre ehliyet almak için 18 yaşında olmak gerekiyordu. Peki ama yeni düzenleme neler getiriyor?

Cumhuriyet.com.tr'de aktarılanlara göre; Resmi Gazete'de yayımlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliği”nde birçok maddede değişiklik yapıldı.

Yönetmeliğin maddeleri arasında taşıtların teknik şartlarını ve hususi taşımacılık faaliyetlerini düzenleyen bölümlere atıflar bulundu ve bu yerler değiştirildi.

thumbs-b-c-da3f0623d4a8703b7d9702d938f21586.jpg

16 YAŞINDA EHLİYET ALMAK MÜMKÜN OLACAK

Yeni yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet için uygulanan 26 yaş sınırı 24 yaşa düşürüldü. Yeni düzenlemeye göre , M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16; A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise 18 yaş olarak belirlendi.

thumbs-b-c-d201ff2699308d1df1fa478927d2bda5.jpg

EHLİYET ALMAK KOLAYLAŞIYOR

Öte yandan ehliyet almak yeni düzenlemelere göre daha da kolaylaştırıldı. Resmi gazete'de yayımlanan son düzenleme sonrasında birçok genç 16 yaşında ehliyet alabilecek. Mevcut düzenlemelere göre gençlerin ehliyet alabilmesi için 18 yaşını beklemeleri gerekiyordu. Yeni düzenleme sonrasında gençler çok daha erken ehliyet alma imkanına kavuşmuş oldu. 

İlgili Haberler