Poğaça yaparken hamura mutlaka eklemelisiniz! Lezzeti iki katına çıkaran müthiş taktik

Poğaça yaparken hamura mutlaka eklemelisiniz! Lezzeti iki katına çıkaran müthiş taktik

Poğaça hamuruna eklendiğinde lezzeti iki katına çıkıyor ve poğaça çok daha lezzetli oluyor

gidilesi.net sitesinde yer alan bir içerikte; Poğaçaya lezzet katan tüyolara yer verildi. Poğaça hamuruna mutlaka eklenmeliymiş.  Poğaça yaparken daha lezzetli olmasını sağlamak mümkündür. Vereceğimiz bu taktik poğaçanızı çok daha lezzetli hale getirecektir

Poğaça en sevilen hamur işlerinden biridir. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan poğaçayı daha lezzetli hale getirmek bazı küçük sırlarla mümkün oluyor

maxresdefault.jpg

Evde poğaça yaparken mutlaka bilmeniz gereken bazı püf noktalar var!

Eğer yapacağınız poğaça lezzetli olsun ve asla bayatlamasın istiyorsanız özellikle hazırlık aşamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Çok sayıda kişi poğaça yaptıktan sonra lezzetli olmasını istiyor. Bayatlamasını yada kuru olmasını istemiyor. Pastanelerdeki kadar lezzetli poğaçalar yapmak aslında sanıldığı kadar zor değildir.

Bu bilgileri poğaça yaparken uygularsanız yapacağınız poğaça çok ama çok lezzetli olacaktır. Yeter ki siz poğaça yaparken bu püf noktayı atlamayın

İşte poğaça yaparken lezzetini iki katına çıkarmanızı sağlayacak püf noktalara ilişkin detaylar

maxresdefault-001.jpg

Poğaça yaparken herkesin hoşuna gidecek bir bilgiyi paylaşacağız. Sofralarımızın en faydalı besinlerinden biri olan sirke gerçekten tam bir şifa deposu.

Araştırmacılara göre ; Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor ve Antioksidan etkisi sayesinde vücutta doğal detoks etkisi yaratıyor.

Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını da hafiflettiği biliniyor! Bir çok uzmana göre bağırsak hareketlerinin düzene girmesi için sirkeli su içmek iyi geliyor.

Poğaça Türk mutfağında sevilen lezzetlerden biridir. Peki siz hiç sirkeli poğaça yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz aslında çok şey kaybediyorsunuz! Poğaça yaparken eğer bu sırrı uygularsanız çok lezzetli poğaçalar yapabileceksiniz. Tek yapmanız gereken poğaça yaparken hamura sirke eklemek! Peki nasıl yapılacak?

maxresdefault-003.jpg

Dilerseniz bu konuda Habertürk tarafından paylaşılan kabartma tozlu sirkeli poğaça tarifini paylaşalım! Ölçüye göre hareket ederseniz çok lezzetli poğaça yapabileceksiniz!

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
2 paket kabartma tozu

SİRKELİ POĞAÇANIN TARİFİ

Sirkeli poğaça için yukarıdaki ölçüye göre hareket edin. Kullanacağınız sirkenin elma sirkesi olmasına dikkat edin. Ayrıca 1 tatlı kaşığından da fazla eklemeyin!

maxresdefault-004.jpg

Peki Poğaça Nasıl Yapılacak?

İşte Sirkeli poğaçanın tüm ayrıntılarıyla tarifi

Derin bir kaba unu boşaltıp ortasını açın. Yoğurt yumurta, sıvıyağı ekleyip karıştırın. Ardından sirke, tuz, toz şeker ve son olarak kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzu en az 15 dakika yoğurmalısınız. Ardından 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurunuzu sade yapacaksanız yuvarlaklar şeklinde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine bir yumurta sarısını sürün. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra yiyeceğiniz kadarını servis edin. Kalanını ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kaba alın. İçeriğindeki sirke sayesinde uzun süre saklayabilirsiniz. Afiyet olsun...

maxresdefault-005.jpg

Sirkeli Poğaçanın Yanına En İyi Ne Gider?

Sirkeli poğaçanızı çay veya ayranla yoksa kefirle servis edebilirsiniz. Bu tarif kahvaltı içinde beş çayı içinde uygun bir tariftir.

Sizlerde poğaça yaparken mutlaka bu sırları uygulayın ve arkadaşlarınızla paylaşmayı da sakın ihmal etmeyin! Deneyecek herkese şimdiden kolay gelsin

Kaynak: Habertürk

İlgili Haberler