Meğer çözümü çok kolaymış. Sarımsakları aylarca bozulmadan saklamanın 5 yolu

Meğer çözümü çok kolaymış. Sarımsakları aylarca bozulmadan saklamanın 5 yolu

Sarımsaklar çabuk filizleniyor veya küfleniyorsa artık küflenmeyecek. İşte sarımsakları aylarca saklamanın yolu

Sarımsaklar samanla bozulur veya küfleniyor. Şimdi öğreneceklerinizden sonra bu artık dert değil. Haberciniz'de yer alan bir içerikte; Sarımsakları aylarca bozulmadan saklamanın yöntemleri paylaşıldı. İşte sarımsakları aylarca bozulmadan saklamanın yolları

1- ROBOTTAN GEÇİRİN

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyebilir ya da robottan geçirebilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin karıştırın. Sonra da bir kilitli poşete ya da buzdolabı poşetine koyun. İyice yaydıktan sonra dondurucuya atın. Kullanmak istediğinizde ince bir tabaka haline geldiği için istediğiniz miktarda parçalayarak kullanabilirsiniz.

garlic-8214036-1280.jpg

2-YAĞDA SAKLAMA

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı bir kavanozun içine koyun. Üstüne ayçiçek ya da zeytinyağı ilave edin. İsterseniz zeytinyağı koyduğunuzda kekik ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu sosu da salatalarınıza koyabilirsiniz.

3- KAPAKLI PLASTİKTE SAKLAMA

Genellikle çilek, hazır salata gibi ürünlerde kullanılan plastik kapların içinde sarımsak saklayabilirsiniz. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları yarım kiloluk kapaklı plastik kaplara koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ardından kapağını kapatıp buzluğa atın. Uzun süre bu şekilde saklayabilirsiniz.

garlic-2097759-1280.jpg

4- TURŞU YÖNTEMİYLE SAKLAMA

Soyduğunu sarımsakları 1 kiloluk kavanoza koyun. Üstüne 1.25 yeme kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı sirke ve kavanozun ağzına kadar su ekleyip kapaklarını kapatın. Bu yöntemle sarımsağı çok uzun süre saklayabilirsiniz.

garlic-545223-1280.jpg

5-SARIMSAK TOZU YAPARAK SAKLAMA

Sarımsakları ince ince doğrayıp yağlı kağıda yerleştirin. İncecik doğradıktan sonra üst üste gelmeyecek şekilde yağlı kağıda yayın. 4-5 gün güneşte kurutun. Kuruttuktan sonra bir çay kaşığı tuz ekleyip bir robottan geçirin. Un haline gelen sarımsak tozunu bir kavanoza koyun. Bu şekilde çok uzun süre tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler