Doğu ekspresi ile maceranın tadına varın

Doğu ekspresi ile maceranın tadına varın

Doğu Ekspresi Treni'ne atlayıp maceranın tadına varmak ister misiniz? Bu sorunun cevabı sizin için evetse bu tur tam size göre

Doğu Ekspresi Treni ilk durağımız Kars. Burada Rus işgali sırasında yapılan taş evleri, Kars Kalesi ve Kümbet Camisi (12 havariler kilisesi), Kars Taşköprü, Ünlü şairlerimizden Namık Kemal'in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars sokaklarını keşfediyoruz. Rus Baltık mimarisinin en güzel örneklerin de biri olan Fetiye Camii’ni geziyoruz sonrasın da son gezilecek nokta olan Kars arkeoloji ve etnografya müzesini gezip Kars sokaklarını dolaşabilirsiniz. Kars’ın meşhur peynirlerinden ve balından almanızı tavsiye ederiz. Kars'ta Ani Harabelerini'de es geçmeyin. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğiniz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Türkiye’nin en doğusundaki Tarihi kenti fotoğraflamayı da ihmal etmeyin. Doğu Anadolu’nun en yüksek gölü olan Çıldır Gölü'nde göl kenarın da kar kızaklarıyla kızak turu yapmak ayrı bir güzellik. Göl buzlarının kırılarak yakalanan balıklardan oluşan öğle yemeği ise bir harika.

ERZURUM’DA NOSTALJİYİ YAŞAYIN
Trenle seyahatte Doğu ekspresinin en güzel manzaralarına ev sahipliği yapılan yolculukta, Allahuekber Dağlarını tırmanırken karşılaşacağınız büyüleyici manzaranın etkisinden uzun süre çıkmak istemeyeceksiniz. Allahüekber dağlarının da bulunan 90 bin şehit verdiğimiz Sarıkamış'ı panoramik olarak görüp Tren yolculuğunun ardından Erzurum'a ulaşmanın keyfi ise bir başka. Erzurum’da ilk durağınız meşhur Cağ Kebabı'nı yemek olsun. Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Otantik Erzurum Evin'de çay ve kahve molası verin. Meşhur Oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğiniz Taş Han ziyareti de yapılması gerekenler arasında.