Dünya haritasının yeni üyesi!

Dünya haritasının yeni üyesi!

'Robinson Crusoe' tadında yaratılan yapay takımada Marker Wadden, dünya haritasına eklendi.

Üç yıllık projenin ürünü olarak ortaya çıkan Marker Wadden takımadası, Marker Wadden artık Flevoland eyaletindeki beş adadan oluşan insan yapımı, yapay bir takımada.

Leystad rıhtımının hemen yakınında bulunan Markermeer, sevimsiz beton kazıklarla güçlendirilmiş, bir iç deniz olarak kabul edilen sığ gölü ile yaklaşık 40 kilometrelik alana yayılıyor.

Avrupa’nın en heyecan verici ‘doğal çevreyi koruma’ hikayesine ev sahipliği yapan ve aslında bir ıslah projesi olan yapay adalar, vahşi hayatı koruma amacıyla oluşturuldu.

Projenin Direktörü Roel Posthoorn, korkutucu bataklık, sazlık ve kuşların üreme bölgelerini, muhteşem vahşi bir hayat atmosferine dönüştüren vizyonu ile projeye liderlik etmiş. Bölgedeki son sayımlara göre, kaz, martı, ördek, karabatak, su kıyısında yaşayan dalıcı kuş, kaşıkgaga ve denizkırlangıcı gibi türler olmak üzere 120 kuş türü buraya akın etmiş.

Takımadaya, charter feribotları haftada birkaç kez adaya seyahat düzenlerken, bu hizmetin 2020 yılına kadar daha düzenli hale gelmesi bekleniyor.