Ekonomik yolculuk için 5 öneri

Ekonomik yolculuk için 5 öneri

Daha az lüks konaklama, daha basit yiyeceklerle ortalama yüzde 30 tasarruf gerçekleştirmek mümkün.

Yolculuk yapmayı sevenlerin en büyük sorunu bütçenin dengeli kullanılması. Bir yolculukta tasarruf edilen her 10$, bu tutar kadar daha fazla yolculuk anlamına geliyor. Akıllıca davranarak, keşfetmek için hemen yola çıkın!

Yemek seçimi

Yemek seyahatin en önemli parçalarından biri. Fazla cimri davranmadan, yerel tatları deneyerek, sokakta beslenerek yeteri kadar para artırabilirsiniz. Restoranların sandalyelerinin temiz olmasının yemeğin temizliği ile hiçbir bağlantısı olmadığını hatırlatmakta yarar var.

İçki tüketimi

Hangi ülkeye giderseniz gidin vergiler nedeniyle ithal içkiler her zaman daha pahalı olarak karşınıza çıkar. Her yerde rastlayabileceğiniz, dünyaca ünlü markalar yerine yerel içkileri denemek hem yeni tecrübe kazanmanızı hem de tasarruf yapmanıza yardımcı olur.

Toplu ulaşım

Taksi, araç kiralama, ekspres otobüs ya da hızlı tren… Bu seçeneklerin hepsi yolculukta daha fazla para harcayacağınız anlamına geliyor. Amaç yeni yerler görmek ve sindire sindire gezmekse gittiğiniz destinasyonun en uygun toplu ulaşım tercihlerine göz atın.

Konaklama bütçesi

Herkesin bildiği online otel rezervasyon sitelerini bu kez bir kenarı bırakın. Ortalama 8 saatlik uyku için aranan yatağın, lüks, kablolu TV’li, klimalı ya da jakuzili olmasına hiç gerek yok. Hostel, Couch Surfing gibi seçenekleri değerlendirmek en akılcı çözümler arasında.

Yolculuk arkadaşı

Hayata bakış, para harcama ya da yemek tercihi gibi konularda zıt düşüncelere sahip biriyle yolculuk edecekseniz işiniz zor. Bu yüzden ya kendiniz gibi düşünen birini seçin ya da tek başınıza yolculuk yapın.