İstanbul’un doğaya açılan kapısı: Şile

İstanbul’un doğaya açılan kapısı: Şile

Karadeniz kıyısında bulunan, şelaleleri, ormanları, dereleri, yeşil alanları ve temiz havası sebebiyle İstanbulluların sıkça tercih ettiği Şile; 'Foto Safari’ için amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara kapılarını açıyor.

Şile ve köyleri, muhteşem sonbahar manzaraları, sarıdan kızıla değişen olağanüstü renk cümbüşüyle, dereleri, şelaleleri, ormanıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıları sıra dışı bir atmosfere davet ediyor.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “İstanbul’un doğaya açılan kapısı Şile’yi keşfetmek için, el değmemiş pek çok doğal güzellikleri, flora ve fauna zenginliğiyle, kültürüyle, Şile beziyle, Şile palamuduyla, köyleriyle, foto safari için oldukça elverişli bir ilçe.

Ancak Yaz aylarında yaşanan yoğun turizm potansiyelini diğer aylarda göremiyoruz. Şile sadece yazın gelinecek bir ilçe değil. Bizlerde “Dört Mevsim Şile” sloganıyla yola çıktık ve Şile’nin Şile turizm potansiyelinin dört mevsim yaşanabilecek, doğa harikası bir ilçe olduğunu anlatmak, göstermek istiyoruz.” dedi.

'KASIM’DA ŞİLE BAŞKADIR'

Başkan Ocaklı “Kasım ayı Sonbaharı hissettiğimiz en güzel aylardan biri. Bu nedenle “Kasım’da Şile Başkadır” diyerek Şile’nin doğal güzelliklerini gerek profesyonel, gerekse amatör fotoğrafçılarımıza gösterdiğimiz bir 'Foto Safari' düzenledik. Bu etkinlik sayesinde Şile sonbahar fotoğrafları ile ölümsüzleşti.” dedi.