Kış yolculuğuna çıkmadan önce!

Kış yolculuğuna çıkmadan önce!

Yolculuğa çıkarken çanta hazırlamak çoğu insan için baskı unsuru haline gelmektedir. Kış tatiline gitmeden önce nasıl bir hazırlık yapılmalı, çantada neler bulunmalı ve olmazsa olmazlar listesi hazırladık.

Çantaya koyulacak eşyaların başında elbette ki giysiler gelmektedir. Kış yolculuğunda hava koşulları göz önünde bulundurularak koruyucu giysilere öncelik tanınmalı ve mümkünse çok kullanılan giysilerin yedeklerine de çantada yer açılmalıdır.

Kış tatili için nereye gidileceği de çanta hazırlarken önem kazanmaktadır. Kayak ve kış sporları amaçlı bir yolculuk planlanmışsa, özel giysilere ihtiyaç olacaktır. Kış yolculuğuna çıkarken yanımıza alacağımız giysiler ve kişisel bakım malzemeleri;

Yeterli sayıda iç çamaşırı ve yedeği, eşofman takımı, kapüşonlu sweatshirt, kazak, bere, tişört, çorap, eldiven, hava koşullarına uygun pantolon, yedek bot ya da spor ayakkabı, kaban veya mont, şal, atkı, pijama takımı, diş macunu ve diş fırçası, güneş kremi, şampuan ve saç kremi, cilt temizleme ve bakım ürünleri, el ve vücut bakım kremi, kolonya, tarak, saç fırçası, dudak nemlendirici, tıraş makinesi ve tıraş kremi, deodorant.

HER YOLCULUKTA MUTLAKA!

Kış yolculuğu için çantamızda ilk bulunması gereken giysi ve kişisel bakım malzemelerini listeledikten sonra her yolculukta mutlaka yanımızda bulundurmamız gerekenleri de kontrol etmekte fayda var.

Fotoğraflı kimlik kartı, acil durumda aranacaklar listesi ve telefon numaraları, kredi kartları ve nakit para, cep telefonu ve şarj cihazı, düzenli olarak kullanılması gereken ilaçlar, ağrı kesici ve anti alerjen ilaçlar, fotoğraf makinesi ve yedek piller, okumak kitapları, dergiler.

KIŞ YOLCULUĞU, KIŞ ÖNLEMLERİ

Yolculukinizde kayak ya da kış sporları yapacaksanız, buna uygun gözlük, kayak takımı gibi aksesuarları da yanınıza almanız gerekecektir. Yolculuk özel araç ile yapılacaksa yola çıkmadan önce aracın kış bakımları yaptırılmalı, lastikleri kontrol ettirilmeli ve stepne ile zincir bulundurulmalıdır. Uçak ya da otobüs gibi bir araçla Yolculuk edilecekse; konforlu bir yolculuk için kulak tıkacı ve göz bandı da çantanın bir köşesinde yerleştirilmelidir.

ÇOCUKLU AİLELERE ÖNERİLER!

Çocuklu aileler için Yolculuk bambaşka bir yazı konusu olsa da küçük ipuçları vererek işinizi kolaylaştırabiliriz. Çocuğunuzun düzenli olarak kullandığı ilaçlar var ise bunlar ve ihtiyaç duyabileceği ateş düşürücü, ağrı kesici gibi ilaçlar mutlaka yanınızda olmalıdır. Ayrıca, sıkıldığında oyalanmasını sağlayacak sevdiği bir kitap ya da oyuncağı da yanınıza almak Yolculukinizin herkes için daha keyifli geçmesini sağlayacaktır.