Turizmde yapay zeka teknolojisi

Turizmde yapay zeka teknolojisi

Turizm sektörünün dijital dönüşümünde önemli adımlardan bir yenisi daha TÜRSAB ve iyzico iş birliğiyle hayata geçirildi.

Turizm sektörünün en köklü kurumu TÜRSAB, turizm sektöründe büyük ses getirecek projesiyle acentelerin seyahat severlere en uygun tur opsiyonlarını sunmasını sağlarken ödemeleri iyzico alt yapısıyla sunacak.

TÜRSAB güvencesi ve yerli ve milli ilkesiyle uygulamaya geçirilen ve iyzico ödeme alt yapısıyla güçlendirilen TÜRSAB Rota Projesi, seyahat acentelerinin kendi yörelerine özgü tur paketlerini yükleyebileceği ve B2B hizmet değişimi ve paylaşımı sağlayabileceği online platform olacak. “Turizmin Yeni Rotası” sloganıyla hayata geçirilen ve iç pazarda büyük hareketlilik yaratması hedeflenen proje ile şeffaf, adil, güvenli yeni rotaların keşfedilebilmesi için olanak sağlanırken, ödeme konusunda da güvenli alternatifler sunacak.

KAYIT DIŞI KALDIRACAK

Asıl amacı haksız rekabeti önlemek ve turizm sektörü ile seyahat acenteleri mesleğine kâr amacı gütmeksizin katkı sağlamak olan TÜRSAB’ın, Türkiye’nin ekonomisine büyük katkıda bulunan yerli finans teknolojileri şirketi iyzico ile iş birliğiyle sunduğu uygulamayla, sektörde kayıt dışı ekonomiye son verilmesi de hedefleniyor. Temel amacı, yerel kalkınmanın ve ekonominin canlanmasına katkı sağlamak olan proje, iyzico’nun güvenli ödeme alt yapısıyla bölge esnafını çok daha güçlendirecek.