Yeni rota Buhara

Yeni rota Buhara

Orta Asya'ya inanç ve kültür turizmi gerçekleştirmek isteyenlere özel İstanbul'dan Özbekistan'a tarifeli uçuşlarını başlatacak Atlasglobal’in ilk seferi Buhara oldu


Atlasglobal ile seyahat acentelerinin ortaklığında Özbekistan'a ilk charter uçuş gerçekleştirildi. Buhara'ya ilk turistik charter hat açılışına; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Diyanet işleri Başkan Müşaviri Haydar Bekiroğlu, Atlasglobal Havayolları Genel Koordinatörü Orhan Sancar, Türkiye'de faaliyet gösteren Hac -Umre ve inanç turu organize eden acente sahiplerinin yanı sıra ilk uçakla gelen Türk turist grupları katıldı. Piste inen uçak, su takı ile karşılandı. Heyeti, Buhara Vali yardımcısı Batır Şehriyarov (Turizmden sorumlu), Buhara Belediye Başkanı Kerim Kemaolov ve Turizm İl Müdürü Furkat Hacayev karşıladı.

TAŞKENT’TEN ANTALYA’YA
İnanç ve kültür turizmi gezilerinin yapıldığı 5 günlük programda misafir yolcular, Özbekistan'ın kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Ayrıca hava yolu şirketi, 2020 yılının Mart ayından itibaren İstanbul'dan haftada 3 uçuş Buhara'ya, 3 uçuş da Semerkand'a olmak üzere Özbekistan'a tarifeli uçuşlarını başlatacaklarının müjdesini verdi. Yaz dönemlerinde ise Taşkent'ten Antalya'ya direkt uçuşlar gerçekleşecek. Bu uçuşlarla birlikte Türkiye ve Özbekistan'ın kültürel ilişkilerinin daha da gelişmesinin yanı sıra Özbekistan'ın; Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra inanç turizmi noktasında İslam dünyasındaki tanınırlığının arttırılması hedefleniyor.

4 GÜN 699 EURO
Muhammet Gülseren, tur paketlerinin sefer sayılı uçuşlar ile bin 200 euro civarında olduğunu ancak charter uçuşlarla beraber 3 gece 4 günlük Özbekistan seyahatinin (sabah-akşam yemeği, otobüs, rehber, seyahat sigortası dahil) 699 euro'ya düştüğünü belirtti.