Yolculuk için en iyi 8 kış rotası

Yolculuk için en iyi 8 kış rotası

Yolculuk tutkunları için karlarla kaplı doğada aktivitelerle dolu en iyi kış rotalarını bir araya getirdik.

Yolculuk tutkunları için karlarla kaplı doğada; trekking, tırmanış, helikopter, arazi araçlarıyla safari, kayak, tren yolculuğu, tarih, fotoğraf, balık tutma ve atlı kızağın olduğu aktivitelerle dolu en iyi kış rotalarını bir araya getirdik.

DOĞU EKSPRESİ / ANKARA – KARS

Ankara’dan trene binip meşhur Doğu Ekspresi’yle Kars’a yolculuğa çıkın. Anadolu’yu kış mevsiminin güzelliklerini izleyerek seyahat edeceksiniz.

ULUDAĞ / BURSA

Kar sezonunun ortasında İstanbul’a dört saat uzaklıktaki Uludağ hafta sonu gitmek için ideal bir seçenek. Kar motoru kiralayıp parkurlarda karın ve maceranın tadını çıkarmalısınız.

İSHAKPAŞA SARAYI / AĞRI

18. yy sonlarında yapılan İshakpaşa Sarayı ve karşısındaki Türkiye’nin en yükseği olan Ağrı Dağı karla kaplıyken fotoğrafçıların akınına uğruyor. Osmanlı, Selçuklu ve Fars mimarisinin bir sentezi olarak heybetini yansıtan saray kesme taştan yapılmış ve Selçuklu mimarisini yansıtan süsleme ve kabartmalarıyla ünlü.

KAÇKARLAR’DA HELISKI / RİZE

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski farklı bir kayak deneyimi ve adrenalin arayanları bekliyor.

ÇAMLIHEMŞİN / RİZE

Kışın dört çekerle çıkacağınız Çamlıhemşin yollarında karlı taş köprüler, çat vadisinde şimşir ormanları inanılmaz görüntüleri ve lezzetli Karadeniz yemekleri sizi bekliyor.

Fırtına Vadisi’ne hâkim konuma inşa edilmiş olan Zilkale’nin etkileyici manzarası ve doğayla bütünleşmiş görüntüsünü de mutlaka görün.

VAN GÖLÜ ADALARI / VAN – BİTLİS

Göldeki en büyük ada Adır’da 10. yy’la ait yerleşim izleri, Ortaçağ Ermeni mimarisini yansıtan kilisesiyle Akdamar, az bilinen Kuş ve en estetiği olan Çarpanak Adası bulunuyor.

ALADAĞLAR / NİĞDE

Dağcılık, trekking ve kış sporları açısından dünyaca ünlü Aladağlar’da dört çekerli arazi aracıyla farklı bir deneyim sizi bekliyor. Emli Vadisi’nde karda sürüş yaparken ilginç kaya oluşumları, dağ ve vadi manzaraları size eşlik edecek.

YENİCE ORMANLARI / KARABÜK

Güneye bakan yamaçları sandal ve çam, güney tarafı ise sarı ve beyaz ıhlamur ağaçlarıyla dolu orman bir ağaç denizini andırıyor. Vaktiniz olursa çadırınızı yanınızda getirip ormanın içerisinde mutlaka kamp yapın.