
Avrupa'da börek böyle pişiriliyor ve dışı çıtır çıtır oluyor! İşte Avrupa usulü börek
Avrupa usulü börek, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir ve farklı pişirme teknikleri ile değişik tatlar elde etmek mümkündür.
Evde deneyebileceğiniz bu lezzetli tariflerle, sofralarınıza Avrupa'nın enfes lezzetlerini taşıyabilirsiniz.
Avrupa'da börek, genellikle ince yufka veya hamur ile hazırlanır ve fırında pişirilerek dışı çıtır çıtır olur. Avrupa usulü börek, geleneksel Türk böreğine benzerlik gösterse de farklı pişirme teknikleri ve malzemeler kullanılarak farklı lezzetler elde edilir.
ÜSKÜP USULÜ BÖREK
Makedonya mutfağının yöresel lezzetlenden biri olan üsküp böreği tarifi????????
Üsküp Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta + üzerine süreceğimiz bir yumurtanın akı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir (Az yağlı)
- 1, 5 çay kaşığı karbonat
- 1 adet rendelenmiş kabak
- 2 su bardağı un
- 1 tutam doğranmış maydanoz
- Çok az tuz (Peynirin oranını göz önünde bulundurun)
Üzeri İçin
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Biraz susam
Üsküp Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta süt, sıvı yağ ve karbonat alınıp çırpılır. Un ekleyip karıştırın.
- Üzerine rendelenmiş kabağı peynir, doğranmış maydanoz ve çok az tuz ilave edilir karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine börek hamurunu dökelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Böreği fırından çıkarınca bir bez örterek dinlendirin daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Borcamda pişirirseniz fırınınızın en alt bölümüne yerleştirerek pişirin.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com
İlgili Haberler