
Lapa olan pilavı kurtarmanın yolu. Çöpe dökmeden önce denemelisiniz
Lapa olan pilav nasıl kurtarılır? İşte lapa olan pilavı kurtarmanın yolu
Lezzet.com.tr'deki bilgilere göre; Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen yanlış pişirme yöntemleri veya saklama koşulları nedeniyle pilavımız lapa olabilir. Bu durumda çöpe atmadan önce bazı yöntemleri deneyerek pilavımızı kurtarabiliriz.
- Öncelikle pilavın lapa olduğunu yapım aşamasında fark ettiyseniz, kolay bir şekilde kurtarabilirsiniz. Eğer koyduğunuz suyun çok fazla olduğunu düşünüyorsanız, pirinçleri karıştırmayı bırakın. Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bez koyarak kapağını kapatın. Ocağı en kısık ateşe alarak suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
- Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin. Bu şekilde pilavı 5 dakika daha pişirin ve suyun buharlaşmasına izin verin.
- Buharlaştırmaya rağmen hala tencerede su kaldıysa, pilavı ince gözlü bir süzgecin içerisine boşaltın ve 1 dakika suyun süzülmesini bekleyin. (Bu işlem lavaboda yapılmalıdır.) Suyun süzülmesini hızlandırmak için süzgeci hafifçe sallayabilirsiniz. Pilav kurtulduysa, afiyetle yiyebilirsiniz.
- Eğer süzme işleminden sonra pirinç taneleri birbirine yapıştıysa, pilavın üzerine az miktarda soğuk su ekleyin ve pirinç tanelerini elinizle ayırın.
- Pilavın fazla suyunu gidermek için uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise, fırında pişirmektir. Pilavı fırın tepsisine eşit şekilde yayın ve 180 dereceli fırında 5 dakika pişirin.
İlgili Haberler