Nohut pişirirken tencereye ekliyorduk! 1 kaşık yeşil fasulyeye de eklenmeliymiş
Nohut pişirirken eklenen karbonat meğer yeşil fasulye pişirirken de eklenmeliymiş:
Karbonatın kullanım alanları genellikle nohut yemeği veya kuru fasulye yemeği gibi kuru baklagillerin pişirilmesinde tercih edilir. Ancak, uzman aşçılar tarafından yapılan araştırmalar, karbonatın taze fasulye yemeği pişirirken de oldukça etkili bir yardımcı olduğunu ortaya koymaktadır.
Taze fasulye yaparken dağılma sorunuyla karşılaşan birçok kişi vardır ve bu oldukça can sıkıcı bir durumdur. Ancak karbonatın bu sorunu ortadan kaldırdığını biliyor muydunuz? Aşçıların sırrı olan karbonat, taze fasulye yemeğini pişirirken de işe yarayabilir. Nohut yemeği veya kuru fasulye yemeği pişirirken olduğu gibi, taze fasulye yemeği pişirirken de karbonatın gücünden faydalanabilirsiniz.
Yeşil Fasulyenin Yumuşacık Olmasını Sağlayan Pişirme Sırrı. Kıtır Kıtır Olmayacak
Geleneksel Türk lezzetleri arasında yer alan ve her çeşidiyle damakları şenlendiren taze fasulye yapılırken doğru pişirme teknikleri uygulanmadığından istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor.
Söz konusu olan istenmeyen durumlar arasında en yaygın olanı ise dağılma sorunudur. Dağılma sorununu önlemek için bulunan birçok doğal yöntem arasında bulunan bu yöntem meğer aşçıların gizli sırları arasındaymış.
Sadece 1 kaşığı ile fasulyenin dağılmasını önleyen karbonat mis gibi yeşil fasulye yapmanıza olanak sağlayacak.
1 kaşığı yeterli oluyor...
Fasulyeyi pişirirken içerisine ekleyeceğiniz 1 kaşık karbonat fasulyenizin dağılmadan pişmesine yardımcı olacak ve sofralarınızın vazgeçilmez lezzetleri arasında baş köşeyi alacak.
Ayrıca fasulye pişirirken karbonat eklemeniz dağılmasını engellemenin yanında aynı zamanda fasulyenin daha çabuk pişmesini de sağlayarak lezzetine lezzet katacak.
Kaynak: Ensonhaber.com, Kısa Dalga, Youtube.com