Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi için tarih verdi. İlla merak ediliyorsa....

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi için tarih verdi. İlla merak ediliyorsa....

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, muhtemel İstanbul depremi için tarih verdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi bölgesinde olası bir depremin ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtiyor. Yaptığı açıklamalarda, bölgede yaşayan insanların deprem riskine karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyor. Görür, İstanbul'un hala depreme hazır olmadığına dikkat çekiyor ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ediyor.
 

Bilimsel verilere dayanarak yaptığı uyarılarda, Marmara bölgesindeki fay hatlarının potansiyel tehlikesine dikkat çekiyor.

TV5'te katıldığı programda açıklamalarda bulunan Naci Görür, olası İstanbul depreminin zamanlamasıyla ilgili sık sık sorular geldiğini belirtti.

naci-gorur-1722045341.png

Görür, “Zamanlama bence hiç önemli değil. Bu asıl hedeften uzaklaşmak anlamına geliyor. Ben desem ki 50 sene sonra olacak, bizim insanımız ölecek” dedi.

“İlla merak ediliyorsa…”

Görür, şöyle devam etti:

“İlla merak ediliyorsa 99’dan sonra 30 sene içerisinde her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi’nde 7’nin üzerinde depremin beklendiği bilimsel verilerle ortaya konuldu. 30 sene desem bunun artı-eksi 13 senesi var tabii. 99’dan sonra 30 sene koysanız 2029 olur. Bunu 13 sene aşağı, 13 sene yukarı çekerseniz 2045 ile 2016 olabilir. Biz 2016’ları geçtiğimize göre sonlarındayız. Bu depremin mutlaka olacağı ve geleceği kesin. Biz depreme hala hazır değiliz.”

“Artçı depremler 1-2 sene devam edecek”

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve çevresindeki deprem bölgesinde son günlerde meydana gelen depremlerle ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:

“O bölgede 2 büyük deprem oldu. Bölgedeki aktif fay sistemleri özellikle depremleri üreten fay sistemleri daha uzun zaman dengeyi bulmak için belirli ölçüde depremler oluşturacaktır. Genel anlamda, bunlara artçı diyebilirsiniz. Bunların 1-2 sene daha devam edebileceğini düşünüyoruz. Gittikçe daha küçülecek ve oluşum sıklıkları azalacaktır. O bölgedeki komşu ve deprem üreten faylarla ilişkili fayları da tetikledi bir anlamda onlara da stres yükledi. Stres transferi, o fayların stres alanlarında değişikliğe neden oldu.” (Kısa Dalga)

İlgili Haberler