Patatesleri dilimledikten sonra üzerine 1 bardak ekleyin! Patatesler çıtır çıtır oluyor
Maden suyu sayesinde patatesleriniz çıtır çıtır olacak:
Maden suyu ile hazırladığınız patates kızartmaları, dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olacaktır. Ayrıca, normal patates kızartmalarına göre daha hafif olmaları da cabası. Denemenizi tavsiye ederiz, afiyet olsun!
Patates kızartması, fast food restoranlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak evde yapmaya kalktığınızda çıtır çıtır olması oldukça zor olabilir. Neyse ki, maden suyu kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Maden suyu, içeriğindeki karbondioksit sayesinde kızartmalarınızın daha çıtır olmasını sağlar. İşte maden suyu ile çıtır çıtır patates kızartması yapmanın püf noktaları:
Yasemin.com sitesinde çıtır çıtır patates kızartması yaparken uygulanması gereken tarif paylaşıldı. İşte o tarif
SODALI ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ:
MALZEMELER
1 kilogram patates
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
YAPILIŞI
İlk olarak patatesleri soyup ince bir şekilde doğrayın. Bir kaseye soğuk su doldurarak içerisinde çok az sirke ilave edin.
Patatesleri hazırlanan suyun içerisinde 30 dakika kadar bekletin.
Daha sonra patatesleri bol suyla yıkayıp maden suyuna koyun.
1-2 dakika maden suyunda beklettiğiniz patatesleri süzüp kurulayın.
Sıvı yağı kızdırıp patatesleri yağa aktarın.
Kapağı açık halde altın rengi olana kadar kızarttığınız patatesleri kevgirle alıp kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Yağı süzülen patatesleri tuzlayıp tabağa alın ve sıcak bir şekilde servis edin.
Afiyet olsun...
Maden suyuyla yapılan patates kızartması tarifi işte bu kadar kolay.