Şırnaklı aşçıya göre kabak tatlısı böyle daha iyi oluyor! İşte lezzet katan tüyo

Şırnaklı aşçıya göre kabak tatlısı böyle daha iyi oluyor! İşte lezzet katan tüyo

Şırnaklı aşçının bu tüyolarını dikkate alarak, kabak tatlısını daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Kabak tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, her aşçının kendi tarif ve tüyoları bulunmaktadır. Şırnaklı aşçıya göre kabak tatlısı, belirli püf noktalarıyla daha da lezzetli hale getirilebilir. İşte bu tüyoları sizinle paylaşmak istiyoruz.

Malzemeler:

- 600 gram balkabağı
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 3 adet karanfil

maxresdefault.jpg

Yapılışı:

1. Yeşil ve sert kısımları da dahil olacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
2. Bol su içinde yıkadığınız kabakları tencereye koyun.
3. Üzerine toz şeker ile karanfili ekleyip 1 saat civarında ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin.
4. Bazen kabaklar cinsine göre sularını salmazlar bu durumda su ilave edelim ve kabakları 50 dakika ateşte pişirelim.
5. Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılık hale geldikten sonra dağılmadan servis tabağına alalım.
6. İnce kıyılmış ceviz içiyle servis edebilirsiniz.

Kabak TatlısınınPüf Noktaları;

  • Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla kadar limon suyu ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.
  • İyi bir kabak tatlısı için en az 3 saat beklememiz gerekir. Böylece kabak şekerle tam özleşecektir.

İlgili Haberler