
Ahmet Davutoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya çok ağır sözler!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ağır sözlerle yüklendi. Davutoğlu, "Bu İçişleri Bakanlığı yapmadı, suç işleri bakanlığı yaptı yazıklar olsun. Ne kadar suçlu varsa hepsiyle resmi var" dedi.
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Yeni Yol Grup Toplantısı'nda Türkiye'deki uyuşturucu sorununa değindi.
Başbakanlığı döneminde Türkiye'deki uyuşturucu sorununa ilişkin rapor hazırlattığı söyleyen Davutoğlu uyuşturucu yerinde ve 5 aşamada çözmeyi planladıklarını kaydetti.
"Çıktığı noktayı kontrol edeceğiz. Nereden çıkar Afganistan mı? Afganistan hükümetiyle oraya güvenlik kuracağız. Venezuela hükümetiyle konuşacağız Venezuela limanlarını kontrol edeceğiz" diyen Davutoğlu şunları söyledi:
"DÜŞÜK PROFİLLİ BAŞBAKANIN OĞLU..."
"Arkadaşlar biz sanki tersini söylemişiz gibi, daha sonraki düşük profilli başbakanın oğlu kit (maske ve test kiti) götürdü. Narkotim gidecekti o gitmedi, başbakanın oğlu gitti. Ne götürdüğü belli değil. Kolombiya'ya kontrol noktası koyacaktık, 1.5 ton esrar yakalandı bizim eski başbakanın uçağın içinde, satılmış sonra. Biz bunu dedik, bunlar bırakın uyuşturucuyu baronlarını Türkiye'ye soktular. Uyuşturucu baronları Türkiye'de toplanıyor ya yazıklar olsun size ya, yazıklar olsun"
"TORBACIYLA UĞRAŞIRSAN SOYLU'NUN UCUZ KAHRAMANLIĞINI YAPMIŞ OLURSUN"
Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
Her sokağı kontrol altına alacaksınız, ilk 3 aşamayı kontrol etmezseniz, sokaktaki torbacıyla uğraşırsan Süleyman Soylu'nun ucuz kahramanlığını yapmış olursun, ne diyordu? Torbacıyı vurun. Bu İçişleri Bakanlığı yapmadı, suç işleri bakanlığı yaptı yazıklar olsun. Ne kadar suçlu varsa hepsiyle resmi var.
2016'da Türkiye'de metamfetamin 251 kilogramdı şimdi 10 ton.
"UMREDE ÇEKTİRDİĞİN RESİMLERLE KURTARAMAZSIN SOYLU"
Beyefendi torbacıları vuracakmış, torbacıların bacağını kesecekmiş, sen bırak torbacıların bacağını kesmeyi, baronlarla el sıkışmayı bırak bu mesele çözülür. Siyaset ayağı olmayan hiçbir uyuşturucu trafiği bir ülkede yaşayamaz.
Alandaki o aileleri dinledik. Zennura Hanım kahraman bir anne, kızı Rabia mücadeleyi kazanmış, bütün kadınları etrafında örgütlemiş Necla Hanım dinledik hepsini. Bunların ahı sizi öldürür. Bunların ahı senin umrede başkalarına çektirip yayınladığın ihramlı resimlerle kurtaramazsın Soylu. Bu ailelerin ahı sizi dünyada da ahirette de asla bırakmayacak ve söyleyeyim.
"YAZIKLAR OLSUN"
Hesap vakti diyor ya, işte söz. Göreve geldiğimizde geçmişte bu kurumun yöneticileri kimse, bu işleri yapmayan, uyuşturucu trafiğini engelleme konusunda ihmal gösteren kimse hepsinden hesap soracağım.
Terörle şimdi kıyas edeyim, torbacıyı ayağından vurmak demek, kandırılmış bir genci Diyarbakır'daki bir genci ayağından vurmak demek, baronlarla el sıkışmak demek, teröristlerin Kandil'deki ağababalarıyla el sıkışmak demek, yazıklar olsun."