Hıyar satarak uzaya mı çıkılır

AKP'nin 2011'de kullandığı propaganda yöntemlerinden biri 'billboard'lara asılan "Yerli uçağımız göklerde" yazılı afiş, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın fotoğrafının yanında konulmuştu. 2015 tarihli ilan tahtalarında, totemlerde ise bu defa eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğrafının yanında “Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” yazılı fotoğraflı afişler yer alıyordu.

Yine Davutoğlu’nun fotoğrafı ile, “Kendi savaş uçağımızı üretiyoruz” yazan afişler, reklam panolarına konuyordu.

AKP, olmayan uçağın göklerde olduğu yalanı ile insanlarımızı yanıltıyor ve oy istiyordu. AKP seçmeninin de Allah’ı vardı, sormuyordu; ”Bu uçaklar nerede?”

Dönemin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "1884'te Abdülhamid Han yerli otomobil için talimat verdi" diye ilave ediyor ancak yıllar geçiyor otomobilin esamesi okunmuyordu.

Milletvekilliği seçimleri öncesi AKP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vakit kendi arabamızı, kendi uçağımızı yapma vaktidir" demişti.

Demişti de; yine ortada ne araba, ne de uçak var!

Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Eylül 2014 tarihinde TBMM’de açıkladığı 62. Bakanlar Kurulu programında, hükümetlerinin Türk Uzay Kurumu’nu kuracağını ballandıra ballandıra şu sözleriyle anlatmıştı:

“Havacılık ve uzay teknolojileri alanındaki tüm faaliyetlerin koordine edileceği 'Türkiye Uzay Kurumu’nu kuracağız. Yeni uydularımızla hedefimiz bütün yerküreyi kapsamaktır. Ülkemizi büyütecek, daha yüksek teknolojik ürünlere yönlendirecek, millî geliri ve ihracatı artıracak olan millî tren, millî uçak, millî uydu, millî uydu fırlatma sistemi ve merkezi, ulaştırma ve haberleşme alanında ilan ettiğimiz kızıl elmamızdır. Bu hedefi gerçekleştirebilecek teknik elemanımız, finansal gücümüz, ama en önemlisi, siyasal kararlılığımız mevcuttur.”

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Ekim 2014’te verdiği bir demeçte; uzay ve havacılık alanındaki çalışmaların tek elden yürütülmesi için 'Türk Uzay Ajansı'nın kurulacağını söylüyordu.

Ne garip ki, AKP’nin 2011’de, 2015’e kadar kurulacağını taahhüt ettiği Türk Uzay Kurumu kurulamadı.

Ne yaman çelişki ki, AKP kendi beceriksizliğini CHP’nin üzerine atıyor ve şöyle diyordu:

“Onlar uzaya çıkmamıza da engel oluyor!”

Artık gülmeyin demeyeceğim, gülün gari…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 5 Mart 2019 tarihinde Twitter üzerinden Türkiye'nin uzaya çıkma çabalarına CHP'nin engel olduğunu iddia ediyordu...

Ne komik değil mi?

Adama sormazlar mı; bunca yıl neden yapmadınız?

Şimdi geldiğiniz nokta patates, soğan, domates, biber satmak.

Hiç hıyar satarak uzaya mı çıkılır?

Önceki ve Sonraki Yazılar