Adeta ‘sihirli iksir’

Adeta ‘sihirli iksir’

Uzmanlar havaların soğumaya başladığı bu günlerde sağlık artırıcı beslenmenin kahramanı tavuk suyu çorbayı düzenli tüketmeyi öneriyor.

Atalarımızdan bize kalan miras tavuk suyu çorba; Mısır'da soğuk algınlığı için kullanıldı, hatta ünlü ve saygın bilim adamı İbn-i Sina'nın tedavi protokollerinde yer aldı. Tavuk suyunun faydaları günümüzde de bilim insanlarınca kabul ediliyor ve adeta ‘sihirli iksir’ olarak bazı hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak hastalara sıklıkla tavsiye ediliyor.

Tavuk suyu çorba, proteinlerin yapı taşları olan ve sindirim sağlığı ve bağışıklık sistemi desteği için gerekli olan arginin, glisin ve prolin gibi emilimi kolay 19 esansiyel ve esansiyel olmayan amino asitlere sahip. Aynı zamanda, vücutta bağ dokusu oluşturmaya yardımcı olan kolajen ve jelatin için de doğal gıda kaynaklarından biri. Son olarak ise beyin sağlığını destekleyen besinlere sahip.

TAVUK SUYU ÇORBANIN FAYDALARI

1) Güçlü bağışıklık sistemi: Tavuk suyu çorba, vücudun enerjisini dengeler ve artırır.

2) Sindirimi geliştirici etki: Tavuk suyu çorba, içerdiği glutamin sayesinde kolay sindirilir ve besleyici özelliğinin yanında bağırsak sağlığını destekler.

3) Eklemleri koruyan etki: Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin nedeniyle, düzenli olarak yemek veya içmek, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir.

4) Temiz ve genç bir cilt: Tavuk suyu kolajen içerir ve kolajen cilt elastikiyeti için en önemli besinlerden biridir.

5) Kaliteli uykuya katkı: Tavuk suyu, gevşeme minerali olarak bilinen magnezyum içerir. Bu işlevlerin tümü daha iyi ve kaliteli uyku sağlar.