Brokoli ve karnabahar ile gelen 5 fayda

Brokoli ve karnabahar ile gelen 5 fayda

Sağlığımız için önemli vitaminler, mineraller ve fitokimyasal bileşikler içeren lahanagilleri doğanın gücü yapan en önemli özelliği ise kayda değer miktarda sülforafan içermesi.

Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker “Sülforafan içeriği sayesinde brokoli ve karnabahar başta olmak üzere lahanagiller ailesi; diyabetten kansere birçok hastalığa fayda sağlıyor. Ancak bol suda uzun süreli pişirme işlemi bu etkiyi azalttığından mümkün olduğunca az pişmiş olması gerekiyor” diyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, brokoli ve karnabaharın besin değerleri ve sağlığa faydalarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Kanser savaşçısı

Kanser hücresinin aktivasyonunu azaltmaya, ürettiği kimyasalları temizlemeye ve beslenmesini engellemeye katkı sağlıyor.

Toksinlerden arındırıyor

Lahanagillerin detoks edici özelliği, toksik maddelerin atılımında kritik bir rol oynuyor.

Kalp sağlığını koruyor

Kalp damar hastalıklarından korunmaya ve hastalığın sebep olduğu metabolik profilleri iyileştirmeye yardımcı oluyorlar.

Diyabetten koruyor

Diyabet hastalarında kan şekerinin düşmesine ve aynı zamanda inflamatuvar belirteçlerin azalmasına katkı sağlıyor.

Beyni güçlendiriyor

apılan çalışmalar; sinir hücrelerini (nöronları) oksidatif stres ve inflamasyondan koruyarak Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının temelinde yer olan mekanizmaları yavaşlattığını gösteriyor.