Küçük bir tatlı molası: Frambuazlı Turta Tarifi

Frambuazlı tatlı severler frambuazlı turta mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Görüntüsüyle de alkışları toplayacak bu tarifle hemen tanışın.

18 Aralık 2019 Çarşamba 17:33
Küçük bir tatlı molası: Frambuazlı Turta Tarifi

Frambuazlı tatlı severler frambuazlı turta mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Görüntüsüyle de alkışları toplayacak bu tarifle hemen tanışın.

Malzemeler

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

loading...

1 adet yumurta

4 su bardağı un

300 gram frambuaz

2 çay bardağı pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

Un haricinde bütün malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin, yoğurun (un miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir). Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üçte ikisini fırın kağıdı serilmiş 23 santimlik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin. Kalan hamuru donması için buzdolabına kaldırın.

Arası için:

Frambuazları tencereye alın damak tadınıza göre pudra şekerini ayarlayın karıştırın, suyunu bırakınca mısır nişastasını da ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Pişen hamurun üzerine dökün. Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve frambuazın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Anahtar Kelimeler:
Frambuazlı Turta Tarifi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.