Makarnayla sanatı buluşturdu!

Makarnayla sanatı buluşturdu!

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Barilla, makarnayla sanatı buluşturduğu standıyla katılımcıların ilgisini çekti.

Uluslararası Gastromasa Konferansı’nın 5’incisi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de gastronominin gelişmesine katkı sağlama ve Türk kültürünü dünyaya tanıtma amacıyla düzenlenen konferansta Albert Adria, Elena Arzak, Virgilio Martinez, Soren Selin, Paco Roncero, Pia Leon, Andoni Luis Aduriz, Pierre Marcolini, Andreas Caminada, Christina Bowerman, Gaston Acurio gibi önemli isimler başta olmak üzere 18 farklı ülkeden 21 ünlü şef ağırlandı.

GIDA ORKESTRASI'NDAN 'MAKARNANIN SESİ'

Konferansın katılımcıları arasında yer alan Barilla, makarnayı sanat ile buluşturduğu standıyla katılımcıların ilgisini çekti. Moda, müzik, resim gibi farklı sanat dallarının önde gelen isimlerinin makarnadan esinlenerek ortaya koyduğu eserler, Barilla standında sergilendi.

Ünlü modacı Özlem Süer, kendi tasarımı olan makarna şeklinden yola çıkarak bir kıyafet dizayn etti. Eataly Executive Şefi Claudio Chinali, Süer’in tasarladığı makarna şeklini tabağa dökerek çalışmayı bir adım ileri taşıdı. Barilla marka elçisi Şef Davide Oldani’nin Gıda Orkestrası ile birlikte spagettiyi müziğe dönüştürdüğü 'Makarnanın Sesi' adlı beste, pikap ile etkinlik alanında dinletildi. Milano’lu ünlü illüstratör Olimpia Zagnoli’nin makarnadan ilham alarak yaptığı illüstrasyonlar da stant alanında yer aldı.

Bu yılki Gastromasa etkinliğine, yaklaşık 2 bin kişi katıldı.