O artık bir marka

O artık bir marka

Kocaeli Ticaret Odası'nın girişimleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen "İzmit simidi" coğrafi işaret belgesi aldı.

İzmit simidinin, kendine özgü tadı ve gevrekliği sevenlerini cezbetmeye devam ediyor

İzmit'te hamuru pekmezle harmanlandıktan sonra üzerine susam eklenerek yapılan İzmit simidi Kocaeli Ticaret Odası'nın çalışmaları kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanlığınca coğrafi işaret belgesine kavuştu. Özellikle hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında bulunan, fırından çıktığında da kokusuyla insanları mest eden meşhur İzmit simidi aynı zamanda sucuklu, kaşarlı, zeytinli, çikolatalı gibi çeşitleri de bulunuyor.

KENDİNE HAS LEZZET

Kendine has lezzeti olan simit pekmez, susam, maya, un, tuz karışımıyla yapılıyor. Pişme süresi de çok önemli bir ayrıntı ve İzmit lezzetinin simidi buradan geliyor. Simide olan ilgi çok büyük. simide ve vatandaşı memnun edebiliyorsak ne mutlu bize. İşin ustalarına göre İzmit simidinin dışarıda tanıtılması önemm arz ediyor. Dışarıdan bu işe talep olmadığını ifade eden ustalar damak tadının önemine dikkat çekerek simidin tadının farkına varılabileceğinin altını çiziyor.