Türk toplumunun 3'te 1'i obez

Türk toplumunun 3'te 1'i obez

Ünlü İspanyol otorite Julian Alverez, obezite ve yaşlılık ile mücadelede direnç egzersizlerinin ve protein takviyelerinin kurtarıcı rol üstlendiğini söyledi.

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gıda ve Beslenme Politikaları Zirvesi 4-5 Aralık tarihlerinde Ankara'da gerçekleşti.

Sağlıklı ve sürdürülebilir gıda ve beslenme, obezite, aktif yaşam ve sporun toplum sağlığındaki önemi konularının ele alındığı zirveye global beslenme şirketi Herbalife Nutrition'ın konuğu olarak Yüksek Performanslı Spor Hekimliği Tıbbi Hizmetler Merkezi Başkanı Prof. Dr. Julian Alverez Garcia katıldı.

Tüm dünyada otorite kabul edilen Prof. Dr. Alverez, obezite hastaları ve yaşlılar başta olmak üzere toplum genelinde beslenme, aktif yaşam, yoğun spor ve takviye ürünler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Alverez, geçtiğimiz yüzyılın sonlarında obezite hastalarına hafif sporlar yapmalarının telkin edildiğini, ancak bugün tam tersinin faydalı olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Ünlü bilim adamı kas yapımında düzenli protein alımının önemine de değinerek, "Egzersiz ile protein birbiriyle doğru orantılıdır. Ne kadar çok spor yaparsanız o kadar protein almanız gerekir. Yaşlı insanlar aktif olmadıkları ve protein almadıkları için sorun yaşıyorlar." diye konuştu.

GTBD Yönetim Kurulu Başkanı Samet Serttaş ise "Her 4 kişiden 3'ü şişman ve her 3 kişiden birisi de obez. Toplumumuzun 3'te 1'i obez ve en riskli olan da çocukluk çağı obezitesi." dedi.