'Zehirsiz Sofralar' buluşması

'Zehirsiz Sofralar' buluşması

Zehirsiz Sofralar Uluslararası Konferansı bünyesinde düzenlenen 'Zehirsiz Kampanya' basın toplantısı 23 Kasım’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Bilim insanları, tüketiciler, üreticiler, sivil toplum örgütleri ve inisiyatifler, endüstriyel tarımda kullanılan pestisitlerin zararları, doğa dostu yöntemler ve iyi örnekleri Zehirsiz Sofralar Uluslararası Konferansı’nda masaya yatıracak.

Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı, insanların sinir ve hormonal sistemine zarar veren, pek çok kanser türüne, lösemiye, kısırlığa neden olan, çocuklarda gelişim bozukluklarına yol açan, arılara ve diğer canlılara verdiği zararla biyoçeşitlilik kaybına sebep olan, ekosistemi tahrip eden, toprağımızı ve suyumuzu zehirleyen bu pestisitlere karşı 'Zehirsiz Kampanya' ile harekete geçmeye çağırıyor.

Proje kapsamında 95 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı, konferans sırasında bir basın toplantısı düzenleyerek, konferansla eş zamanlı 23 Kasım'da başlayacak olan 'Zehirsiz Kampanya' hakkında medya temsilcilerine bilgi verecek. Zehirsiz Kampanya, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'son derece tehlikeli', 'yüksek seviyede tehlikeli' ve 'muhtemel kanserojen' olarak belirlediği pestisitlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanmasını amaçlıyor.

'Zehirsiz Kampanya' Basın Toplantısı

Tarih: 23 Kasım 2019

Saat: 12.30

Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, D Blok, Sinema A Salonu