Abdül Batur'dan kurultay mesajı: Ayrışmada ben yokum!

Abdül Batur'dan kurultay mesajı: Ayrışmada ben yokum!

İzmir’in CHP’li Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV'de, gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı.

Hafta sonunda gerçekleştirilen CHP Kurultayı'ndan Konak'taki projelerine kadar çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Batur, bundan sonra İzmir'de iki yapılı bir siyaset olacağı iddialarına yanıt verdi.

Başkan Batur, "Evet; ben Ednan Arslan'ı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de Rıfat Nalbantoğlu'nu destekledi. Tunç Başkanımız Rıfat abiye nasıl vefa gösterdiyse, ben de 20 yıldır birlikte çalıştığım Ednan Arslan'a vefa gösterdim. İki yapılı siyaset söz konusu dahi olamaz. Rıfat Nalbantoğlu, il başkanlığı döneminde Ednan Arslan'ı Güzelbahçe İlçe Başkanı olarak öneren kişidir. Tunç başkanımla benim aramda nokta kadar sorun olamaz" dedi.

TUNCAY ÖZKAN OLAYI, NÖBET DEĞİŞİMİDİR
Başkan Abdül Batur, PM seçimleri sonucu Tuncay Özkan'la ilgili şu yorumda bulundu:

"Bu işler, nöbet işi. Delegasyon, nöbet değişikliğine karar verdi. Herkes bu partiye hizmet etme noktasında hareket sergiliyor. Tuncay Özkan da hizmet etmiştir, büyük emekleri geçmiştir. Şu mesaj verilmiştir kendisine: Siz milletvekili olarak devam edin, nöbeti başkasına devredin. Kaç kişi geldi PM'ye, kaç kişi gitti. Nöbet değişikliği olarak bakmak lazım bu konuya da... Kötü falan demek doğru olmaz. Ben daha iyi yaparım diyenler oldu. Bu yarışa herkes saygı duydu. Bu anlayış, hiçbir partide yoktur.  Pazar günü kurultay bitti. Artık geriye bakmamak lazım."

Egedesonsöz