Abdullah Gül’e ilk tepki Süleyman Soylu’dan

Abdullah Gül’e ilk tepki Süleyman Soylu’dan

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi Parkı eylemleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sözlerine Ak Parti'den ilk tepki geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gezi Parkı eylemleri hakkında “Gurur duyuyorum” diyen Abdullah Gül’ün açıklamalarına tepki gösterdi.

Soylu yaptığı açıklamada, “O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi, bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakacaksınız, hem Tayyip Erdoğan’ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde, devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız. Yazıklar olsun size” dedi.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

4 gün önce bir gazeteye demeç veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı eylemlerinden gurur duyduğunu ifade etmişti.

Gül, “Bana o zaman ilk sorulan soruya verdiğim cevap şuydu: ‘Bununla büyük bir gurur duyuyorum’ dedim. Şaşırdı herkes. Çünkü ‘Türkiye’nin problemlerinin mahiyetini değiştirmişiz. Eskiden insanlar insan hakları için sokağa çıkardı. Faili meçhuller dursun, diye çıkardı. Yolsuzluk dursun, diye sokağa çıkardı. Şimdi insanlar, ağacı kestirmem, diye sokağa çıkmış, çevre duyarlılığı için sokağa çıkmış. Türkiye’nin problemlerini İngiltere’nin, ABD’nin problemleri haline çevirmişiz’ dedim” şeklinde konuşmuştu.

ERDOĞAN YANIT VERMEMİŞTİ

Gazeteciler geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Abdullah Gül’ün açıklamalarını sormuştu. Erdoğan, “Biz kendi işimize bakalım” diyerek yanıt vermekten kaçınmıştı.