AKP'nin tutmadığı sözler!

AKP'nin tutmadığı sözler!

CHP'li Taşçıer'den 24 Haziran'ın ikinci yılı raporu: AKP'nin tutmadığı sözler!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, "İktidardaki bir siyasi partinin başarısının değerlendirme yöntemlerinden biri, halka verdiği sözleri gerçekleştirip gerçekleştir(e)mediğinin kıyasıyla ölçülebilir. Mevcut iktidar başarıdan oldukça uzaktır ve her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, Türkiye’yi yönetememekte, ülkemizin savrulmasına neden olmaktadır. Bunu, 2018 Genel Seçimleri öncesinde açıkladıkları seçim beyannamelerinde yer alan sözlerle uygulamalara bakarak da söylemek olanaklıdır.

24 Haziran 2018’de gerçekleşen seçimlerin üzerinden iki yıl geçmiştir. Bu iki yılda Türkiye başta ekonomi olmak üzere, pek çok alanda geriye gidişini sürdürmüştür. Hızla artan yoksulluk, ekonomik kriz, Türk lirasının önlenemeyen değer kaybı, hayat pahalılığı ve enflasyon, halkımızın yaşantısının giderek zorlaşmasına neden olmaktadır.


 
24 Haziran seçimleri öncesi “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” başlığı ve “Yaparsa Yine Ak Parti Yapar” sloganıyla seçim beyannamesini açıklayan AK Parti’nin, aradan geçen iki yılda gerçekleştirmedikleri, gerçekleştiremedikleri ve aslında zaten gerçekleştirmek istemeyip sadece söylemiş olduğu sözleri bu raporun içeriğini teşkil etmektedir. Raporda da görüleceği üzere AK Parti, söyledikleri ile yaptıkları arasındaki dev çelişkilerin partisidir.


Ekonomiden, kültüre, eğitimden, çalışma hayatına kadar pek çok sözünü tutmayan AK Parti, daha da kötüsü verdiği sözlerin tam tersi adımları da atmaktadır. Raporda görüleceği üzere, bu iki yıllık süreçte seçim beyannamesinde verilen sözlerle taban tabana zıt uygulamalar bulunmaktadır."