Başkan Yücel: CHP bir uzlaşı partisi

Başkan Yücel: CHP bir uzlaşı partisi

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programı 'nın Konuğu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu.

YURT/İZMİR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Can Radyo’da Birol Soylu’nun konuğu oldu. Yücel,  programda parti içine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Yücel’in parti içine yönelik yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:

Başkan Yücel, ''Türkiyenin sınır güvenliğini sağlamak ve orda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için TSK'nın gerçekleştiliyor.Suriye'nin toprak bütünlüğüne zarar gelmeden ve daha fazla can kaybı vermeden başarıyla gerçekleşmesini diliyoruz. Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlara Türkiye alet olmamalıydı. AKP hükümeti dış politikayı iç politika haline getirdi. Emparyalist güçlerin suriyedeki amaçlarına türkiye ortak olmamalı. Geçmişte yasal muhattaplar muhattap alınsaydı bugun ülkemizde 3 milyon Suriyeli de olmazdı sınırlarımızdaki terör de bu kadar olmazdı.AKP hükümeti bu tip konuları sınır ötesi operasyonları iç siyaset malzemesi yapıp iç politikadaki sorunları unutturmaya çalışıyor. Canan Kaftancıoğlu fikirlerini söylediği için 9 yıl ceza aldı. Faşist, baskıcı bir yönetim karşısında biz daha fazla birbirimize kenetlenerek görevlerimizi yapmaya başlayacağız. ''şeklinde konuştu.

Yücel, ''Yerel seçim tablosunu bu başarının mimarı halkımızdır. AKP iktidarından yorulan, bir değişim isteyen halkımızdır. Büyük bir başarıya imza attık. Bu tesadüf değil. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkesi kucaklayan pozitif siyaset anlayışı ile halkla kurulan bir bağ var burada. seçmen chpne bir görev verdi. biz bunu yerine getirmeliyiz.  Bu tarihi bir görev. Yerel politikaya yerel yönetici anayışıyla ilerliyoruz. Belediyelerimiz bu anlayışla devam ettiği sürece bu durum bize genel seçimlerde iktidarın yolunu açacaktır. ''dedi. 

Başkan Yücel'den Tek Aday Değerlendirmesi

Başkan Yücel, ''CHP Türkiye'yi yönetmeye talip bir parti. turkiyenın bir uzlaşıya ihtiyacı var. Kutuplaştırma, kamplaştırma, ayrışmada siyasetinden Türkiye'yi kurtarmak. Türkiye'nin böyle bir ihtiyacı varken ve CHP buna soyunmuşken, buna hazırlanırken biz parti içinde neden bunu sağlayamayalım. CHP hukuk kurallarıyla yönetilen bir parti. CHP her zaman demokrasiyi kendi içinde yaşatmış bir parti. Zaman zaman seçim yapıldı, yapılmadı tartışmaları oldu. Her zaman kongre süreçleri sağlıklı ilerlemiş, her zaman sandık kurulmuş ve sandıktan çıkan karar saygı duyulmuştur. Parti içi çekişme, parti içi mücadele bizim dışarıdaki mücadelemizin önüne geçebiliyor. Bazen bu süreçte yaşanan kırgınlıkları tamir etmek kolay olmayabiliyor. Kendini yeterli gören, örgütün destiğini alan her arkadaşımız ilçelerde de ilde de aday olabilir. Orada sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygı duymalıyız. Parti içi çekişme mücadele, adaylık yarışı, benim adamım olsun onun adamı olsun yarışına girerse bu CHP'ye zarar verir. Adamcılık ekipcilik bunun CHP'ye hiçbir yararı yoktur. Uzlaşıyla bir kongre süreci yaşanması için genel başkanımızın böyle bir temennisi vardır.''ifadelerini kullandı.

''Tunç Soyer'in ''müdahil olmayacağım ifadesini önemli buluyorum'' 


Birol Soylu'nun ''Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, il başkanı seçimlerine müdahil olmayacağını söyledi. kim seçilirse seçilsiz çalışmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi. Alışık olmadığımız bir durum. Aziz Kocaoğlu'nun her seçime müdahil olduğu bir zaman yaşadık. Bugüne baktığımızda Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer siyaseti arasındaki farkı nasıl değerlendirirsiniz''sorunu şöyle yanıtladı:
''Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Herkesin yönetim şekli farklıdır. Kişileri birbirleriyle kıyaslamak doğru değil ama ben Tunç Soyer'in kongre süreçlerinde müdahil olmayacağım demesi benim için çok değerli. Bu partinin ihtiyacı olan bir şey. Genel başkanımızın da dediği gibi belediye başkanları hizmetleriyle anılmalı. Belediye başkanlarımız o ilçenin o kentin tüm kesimlerini kucaklamalı. Belediye başkanı parti içi çekişmeye düşerse kendi görevini ihmal eder. Belediye başkanlarının kendi görüşleri olabilir. Burada hassas bir çizgi vardır. Kongre seçimlerinde belediye başkanları, belediyenin imkanlarını ve o erkin gücünü kullanarak müdahil olursa sorun orada başlar ama ben şuan İzmir'de böyle bir tablo gömüyorum. Belediye başkanlarımız görevlerini başarıyla yerine getiriyor.''

''Aziz Kocaoğlu beni destekledi diye benim o doğrultuda hareket etmem beklenmemeli '' 

Birol Soylu'nun ''Aziz Kocaoğlu'nun açok görüş belirterek Muharem İnce için yürütülen imza kampanyası için çalıştıklarını biliyoruz. Siz burada Aziz Kocaoğlu'nun yanında olmadınız. Bu durum Aziz Kocaoğlu'yla aranızda bir ayrışmaya neden oldu.'' Sorusunu değerlendiren Yücel,

''Atatürk'ün ''Bağımsızlık benim karakterimdir.'' diye bir sözü vardır. Ben bu sözu yaşam tarzı haline getirmiş biriyim. Sayın Kocaoğlu'yla dört yıl aynı mecliste çalıştık. İl kongresi sürecindeki desteğini yadsıyamam. Aziz bey bizim için çok değerlidir. Aziz beyle bir görüş ayrılığımız oldu. O zaman doğru olan neyse ben onu yaptığımız düşünüyorum. Aziz Kocaoğlu beni destekledi diye benim o doğrultuda hareket etmem beklenmemeli herkesin farklı iradeleri ve düşünceleri var.'' şeklinde konuştu.
 
Siyasi hedef
 

Başkan Yücel, ''Mevki, makam, koltuk için siyaset yapmıyorum. Kişisel kariyer planlaması yapmadım. Aktif siyaset hayatım 2004'te başladı. Hiçbir görevime hazırlanıp, ben şu olayım bu olayım dıiye yapmadım. Siz size verilen görevleri başarılı bir şekilde yaparsanız parti size bunun karşılığını da verecektir. Vermese bile karşılık beklemeden fedakarlıkla yapıyorum.'' dedi.