Başkanlık sisteminin elebaşı ve mucidi FETÖ'dür

Başkanlık sisteminin elebaşı ve mucidi FETÖ'dür

Kandıra Bağırganlı Köyü’nde referandum çalışmaları için köylüleri ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Nasıl ki, tek taştan duvar olmaz, koskoca devlet de tek bir kişiye bırakılamaz” dedi.

Referandum çalışmalarında her gün ayrı bir ilçede olan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet önceki akşam da Kandıra’nın Bağırganlı Köyü’ndeydi. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun sıradan bir olay olmadığına dikkat çeken Hürriyet, devlet yönetiminin tek bir kişinin eline bırakılmasının yaratacağı kötü sonuçların telafisinin imkânsız olacağını ifade etti.
 
BAŞKANLIK ÇARE Mİ?

Referandum çalışmalarına tüm hızıyla devam eden ve insanları bilgilendirmeye devam eden TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önceki akşam Kandıra’nın Bağırganlı Köyü’ndeydi. Kandıra ilçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Kandıra Belediyesi Meclis üyesi Recep Şenol ve ilçe yöneticileri İsmail Açıkgöz, Sedat Çetinkaya, Mehmet Erim, Yılmaz Arık, Filiz Ay, Sevgi Keskin ve Volkan Bulgucu ziyaretler esnasında Milletvekili Hürriyet’e eşlik etti. Bağırganlı’da bulunan köy kahvelerini ziyaret ederek köylülere neden hayır demeleri gerektiği konusunda bilgi veren Hürriyet, “Bu anayasa ile birlikte Türkiye'yi uçuracağız diyorlar. Madem bu anayasa ile tüm sorunlar ve terör bitecek de neden 2019’da yürürlüğe girecek, neden 2019'a kadar bekleyeceğiz. Hadi şimdi bitirelim terörü, fabrikalar kuralım işsizliğe çare bulalım. CHP de buna tüm gücüyle tam destek olacaktır. Ama yapmıyorlar. Neden yapmıyorlar, çünkü insanlarımızın umutlarını sömürüyorlar” dedi. 

GAYYA KUYUSUNDAN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Bu sistemin elebaşı ve mucidi aslında FETÖ’dur. Tek taşla duvar olmaz, tek kanatla kuş uçmaz. Koskoca devlet tek bir kişiye bırakılamaz. Bırakılırsa sonuçları hepimiz için ağır olur. Bazı şeylerin telafisi mümkün olabilir, ama bu anayasanın telafisi olmaz. Nasıl ki 2010 referandumunda yapılan anayasa değişikliği bize 15 Temmuz'un şartlarını hazırladı ise bu anayasa da önümüze kurulmuş biz tuzaktır. Şimdiden daha hayır diyenlere terörist diyenler, istedikleri anayasa geldiğinde neler olur düşünmek dahi istemiyorum. Bu anayasada yer alan tek adamlık sistemi beş yıllık değil, bir günlük dahi olsa Türkiye’ye bir asırlık zarar verecektir. Bir avukat hata yaparsa davasını kaybeder, bir doktor hata yaparsa hastası ölür ama bu kadar denetimsiz ve sınırsız yetkilere sahip bir devlet başkanı hata yaptığında devlet çöker ve kaos oluşur. Ülkemizi gayya kuyusunun içine düşmemesi için son çıkış bu referandumdur. Vatandaşımızın bilinçli bir şekilde ve elini vicdanına koyarak tercihini yapması kendisinden ziyade bu ülkenin geleceği için oldukça önemlidir” açıklamasında bulundu.