Bizim TV: CHP'li vekil, iddiayı doğruladı

Bizim TV: CHP'li vekil, iddiayı doğruladı

Bizim TV YouTube kanalında gazeteci Şaban Sevinç'in konuğu olan MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, CHP'nin içerisinden yeni bir parti çıkacağını ifade ederek, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin harekete geçtiğini iddia etti. Bizim Tv'den yapılan açıklamada, ''Kesici de haberi #BizimTV’ye doğruladı'' denildi.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kula,t Bizim TV YouTube kanalında gazeteci Şaban Sevinç'in konuğu oldu.

Kulat, programda bugün yaptığı paylaşımda sarf ettiği "Daha Ak Parti kurulmadan "ism-i şahanesi Türkiye'nin uluslararası akreditasyonu en yüksek vizyoner siyasetçisi" olarak sunulan zat-ı muhterem; yıllar yıllar bekledi; şimdi parti kuruyor. Bu nasıl bir kör bakış ki; en kötü zaman, en yanlış zemin; en kötü şartlar onu bekliyor..." ifadelerine de açıklama getirdi.

KULAT'TAN CHP'Lİ KESİCİ YENİ PARTİ KURACAK İDDİASI

Kulat, yaptığı açıklamada "Ankara'da belki farklı gerekçeler ve farklı bir altyapı var ki siyasi parti kurma ihtiyacı doğdu. Pek çok kişi bu konuda adım atıyorlar. Bunlardan biliyorsunuz Gelecek Partisi kuruldu, DEVA Partisi kuruldu. Öztürk Yılmaz parti kuruyor. Hüseyin Güler gibi eskiden CHP'de siyaset yapmış birilerinin bir çalışması var. Rıfat Serdaroğlu'nun ''Çoban Ateşi'' olarak ifade edilen parti çalışması var. Daha başka da var bu noktada Yargıtay'da da 80'in üzerinde parti var şu anda" dedi.

Kulat, kendisinin kastettiği ismin ise halihazırda CHP İstanbul Milletvekili olan İlhan Kesici olduğunu belirterek "İlhan Kesici'nin parti kuracağı ya da kurulu partilerden şartlarını yerine getirmiş olanlardan birinin başına geçeceği yönünde Ankara'da yoğun bir değerlendirme yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"BİR SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANINDAN DUYUM ALDIM"

İlhan Kesici ile bu konuda herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Kulat, "Birbirinden farklı kesimlerden aldığım bilginin sonucu olarak bu değerlendirmeyi yaptım ben. Bireysel anlamda İlhan Kesici ile ilgili olumsuz bir değerlendirme değil benim buradaki kastım. Geçmişte, AK Parti'den de önce yani Türkiye'nin son 30 yılında çok konuşulan pek çok makama layık görülen bir isim İlhan Kesici. Tabiiki kurar ya da kurmaz o süreci de zaman içerisinde göreceğiz ama konuşuluyor bütün bunlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kulat aldığı bilginin kaynağına yönelik ise "Bu bilgiyi bir siyasi partinin genel başkanından, birkaç farklı partinin önemli isminden aynı bilgiyi alınca bilginin önemli olduğu kanaatindeyim" dedi.

''İLHAN KESİCİ DE HABERİ DOĞRULADI''

Bizim Tv, Kulat'ın iddiasını İlhan Kesici'nin ''doğruladığını'' açıkladı. Bizim TV'den program sonrası sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, ''CHP’li @ilhankesici yeni parti kuruyor. Kesici de haberi #BizimTV’ye doğruladı...'' denildi.