Bu da MHP'nin 'gidiyeah' dayısı

Bu da MHP'nin 'gidiyeah' dayısı

Sokak röportajlarında MHP’yi desteklediğini söyleyen bir yurttaşın açıklamaları, bir zamanlar 'laiklik elden gidiyeah' diyerek CHP'yi eleştiren dayıyı hatırlattı.

Yerel seçimlere az bir zama kala, televizyon kanalları halkın nabzını tutmaya devam ediyor.  Aksaray’ın yerel kanalını ART Haber, sokakta vatandaşlara 31 Mart yerel seçimlerini sordu.

Vatandaşlardan birinin verdiği yanıt ise dikkat çekti. MHP’yi desteklediğini söyleyen yurttaş, esprili bir dille, "MHP yüzde 70’le alacak. Bütün akrabalarımın 26 oyu var, hepsini ona vereceğim. Vermezseniz döveceğim sizi, dedim. Vermezseniz akrabalarımın hepsine küseceğim. Aynı düğüne gider gibi oyumu kullanacağım. Takım elbisemi giyeceğim, ayakkabımı boyayacağım. Düğünde dans ediyormuş gibi gideceğim" ifadelerini kullandı.

'LAİKLİK ELDEN GİDİYYEAH'

Aksaray’daki sokak röportajı, İstanbul Üsküdar'da 24 Haziran seçimleri ile ilgili yapılan sokak röportajını hatırlattı. “Röportaj” yerine “Kürtaj yapıyor burada”demesiyle sosyal medyada çok konuşulan AKP'li Süleyman Çakır, CHP’yi, “laiklik elden gidiyeah” ifadeleriyle eleştirmişti.

İşte o ifadeler:

MHP’nin Aksaray Belediye Başkan adayı Sefer Alkan. 1976 Ortaköy doğumlu olan Sefer Alkan, 2018 genel seçiminde MHP’nin Aksaray ikinci sıra milletvekili adayı olmuştu.