CHP'li aday: AKP’lilerin yüzde 32’si bana oy verecek

CHP'li aday: AKP’lilerin yüzde 32’si bana oy verecek

CHP tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Zeydan Karalar, AKP'lilerin yüzde 32'sinin kendisine oy vereceğini savundu. Karalar, "En kötü ihtimalle yüzde 55'in üzerinde biter, biz alırız" dedi.

CHP tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Zeydan Karalar, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

"Ne olur Adana'da?" sorusu üzerine Karalar, "En kötü ihtimalle yüzde 55'in üzerinde biter, biz alırız. Çok iyi tanırım bu kenti, uzun yıllar il başkanlığı yaptım. Üç göstergeye bakarım" ifadesini kullandı.

Karalar, bu üç göstergeyi şöyle anlattı:

"İlki bana söylenenler, 'İyisin, şurası seni istiyor, burası seni istiyor.' En az değer verdiğim bu. İkincisi, gözlemlerim. Önceki seçime göre kimler geliyor mitinglere, canlılık nasıl? Üçüncüsü de kamuoyu araştırmaları. Bu üçü de şu anda örtüşüyor. Olağanüstü bir değişiklik olmazsa Adana bizimdir."

Gürses'in sohbetin devamında yönelttiği sorular ve Karalar'ın verdiği yanıtlar şöyle:

- Neden bir değişim istesin Adana halkı?

Hüseyin Sözlü daha önce üç dönem Ceyhan Belediye Başkanı idi, bir dönemdir de Adana'yı yönetiyor. Millet oy veriyor, bakıyor beklentisi karşılanıyor mu diye… Adana'da karşılanmadı. Bizim tarafta ise onları etkileyen bir hayat hikayesi, ciddi bir başarı var Seyhan'da. Asıl olarak insanlarla iç içe olmanız, samimiyetle onların sıkıntılarını çözmeniz gerek. Her partiden insan beni destekliyor. ‘Adana Partisi'nin adayı gibi oldum ben!

- Kaynak sorunu var mı CHP'li belediyelerde?

İnanın kendi belediyelerine de çuvalla para filan gitmiyor. Kentler kendi imkanları ile kendi ayaklarının üzerinde durabilirler. Biz bunu başardık Seyhan'da. 50 milyon TL borç aldık, o borcu ödeyip çok ciddi projeler yaptık. Bugüne kadar yaptığımız yatırımın değeri yaklaşık 500 milyon TL.

- Beka sorunu var mı?

Ben bir mitingde şunu söyledim "Beka diyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal'in ilkelerini getirsinler, beka filan kalmaz, sistemle uğraşmasınlar yeter."