CHP'li Arslan'dan esnafın elektrik kesintisine tepki!

CHP'li Arslan'dan esnafın elektrik kesintisine tepki!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Kordon'daki elektrik kesintisine tepki göstererek sosyal medya hesabından “evde kal dediniz ve işyerlerini kapatma kararı aldınız” ifadelerini kullandı.

İzmir Kordon’da, virüs salgını nedeniyle kepenk indiren ticari işletmelerin elektriklerinin kesilmesine bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi.

Arslan sosyal medyadaki mesajında:

“Covid19 salgını ile mücadele kapsamında #EvdeKal dediniz ve işyerlerini kapatma kararı aldınız. Şimdi o karar gereği çalışmayan işletmelere ödeyemedikleri elektrik faturaları için dağıtım şirketleri elektrik kesme mühürleme belgesi gönderiyor. Hani sadece konutlara uygulanacaktı.Ekonomik paketle işletmeleri mağdur etmeyecektiniz. Herkes kendi olağanüstü halini ilan etsin demiştiniz. İşletmeler olağanüstü hal ilan etti ama şimdi elektrikleri kesilmeyecek denildiği halde kesiliyor. Kapanan işletmelerinin kimisinin buzdolabında kalan yiyecekleri var. Elektrik kesintisi ile oluşacak bu zararı kim karşılayacak? Bir yetki karmaşası mı var ? Dağıtım şirketleri bu uygulamayı nasıl yapıyor? Peki bu dağıtım şirketlerine kim dur diyecek?” ifadelerine yer verdi.