CHP'li Arslan: Vefat sayıları nedir? İsim versinler o zaman!

CHP'li Arslan: Vefat sayıları nedir? İsim versinler o zaman!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Bilgilerin çok sağlıklı olmadığını düşünenlerdenim. Vaka, test sayılarını söylüyorlar! Peki vefat sayıları nedir? İsim versinler o zaman! Durum dedikleri rakamlardaysa, isim isim açıklasınlar! Şeffaflık tam da budur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Egedesonsöz'de Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Arslan, koronavirüs salgını sürecine dair şeffaflık vurgusu yaparken kamuoyuna açıklanan rakamlara güvenmek istediğini aktardı. Sayıların daha farklı olduğunu iddia eden Cumhur İttifakı’nın bazı temsilcilerinin yer yer vaka, test ve vefat sayısını kamuoyuyla paylaşması için de, “Açıklayabiliyorlarsa isim isim açıklasınlar!” çağrısında bulundu.

İşte o açıklamalar:

ÖLÜMLERİ İSİM İSİM AÇIKLAYIN!
CHP’li siyasilerin süreçte vakalarla ilgili yetkili makamlardan sağlıklı bilgi alamadıklarını iddia etmelerine ve karşısında iktidar kanadından gelen eleştirilere değinen Arslan, “AK Partili ve MHP’li vekiller zaman zaman bilgilendirme yapıyorlar. Bize bir bilgilendirme yapılmadı. Pandemi kurulu kaç kere toplandı? 40-45 gün geçmiş 2 kere toplandı! Bu kentin en organize kurumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleridir. Bilgilerin çok sağlıklı olmadığını düşünenlerdenim. Çok güzel açıklıyorlar! Vaka, test sayılarını söylüyorlar! Peki vefat sayıları nedir? İsim versinler o zaman! Dedikleri rakamlardaysa durum isim isim açıklasınlar! Şeffaflık tam da budur. Biz Almanya’da Covid-19’dan ölenleri isim isim biliyoruz. İzmir’de bunu bilmiyoruz. Bu, sistemin şeffaf olmadığını gösterir. Ben söylenen rakamlara inanmak istiyorum. Devletimiz bir rakam açıklıyor, inanmak istiyoruz” dedi.

VAKALARIMIZ DOĞRU KAYIT EDİLMİYOR!
Açıklamalarını sürdüren Arslan, “Sayın Vali ile bir sorunumuz yok. Ben kendisiyle Narlıdere huzurevi konusunda konuştum. Sıkıntıları aktardım ve sorunun kontrol altına alınmasına katkıları oldu. Kentlerle ilgili bir rakam açıklandığında İzmir’le ilgili bir sayı söylenmişti. Bizim elimizde daha farklı sayılar vardı. Vakaları ölümleri bilmezsek ikinci bir dalgada tedbir alamayız. Tedbir alamazsak da çok kötü sonuçlar doğurabilir. Burada matematik yapmayalım. Salt gerçeği bilelim. Gerçeği bilirsek bu belayı da defederiz. Bilgi almayla ilgili daha ne diyeyim? Bizim vakalarımız doğru kayıt edilmiyor. Sayın valimiz, il sağlık müdürümüz ‘vaka sayımız bu’ deseler ne olur! Ben valimiz ve müdürümüzün iyi niyetle çalıştığını düşünüyorum. Risk altında kesintisiz mesai yapıyorlar. Belediye başkanlarımız da aynı şekilde çalışıyor. Kimsenin hakkını yemek istemiyorum. Ama bilgi verildiğini duymadım” ifadelerini kullandı.  

MASKEYİ KARNEYE BAĞLADILAR!
CHP olarak salgının ilk günlerinde hazırladıkları yol haritasına dair bilgi veren Arslan, “Pandemi süreci başlamadan önce biz bir yol haritası çıkardık. Belediyelerimiz acil olmayan tüm yatırımları erteledi. ‘İnsan hayatına yönelik yapmamız gereken işler var, bunları öncelememiz lazım’ dedik. Bizim temelimizde insan vardır. Biz insan odaklı çalışırız. On binlerce aileye gıda paketi gitti, İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 bin aileye 400 TL verdi, bunu yaparken kimse gördü mü? Bu çok önemli… Direnç paketleri, maskematik uygulaması var. İsmet İnönü’ye yıllarca ikinci dünya savaşı dönemi için ‘karne ile ekmek dağıttı’ diyenler bu yüzyılda maskeyi karneye bağladılar. Bu utanç bu iktidara yeter!” dedi.

egedesonsöz