CHP'li Bakan: İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numara!

CHP'li Bakan: İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numara!

CHP İzmir Milletvekili Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemdeki performansını değerlendirirken iddialı bir çıkış yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, egedesonsöz haber sitesinde iddialı açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgınla mücadele sürecindeki performansını değerlendiren Bakan, iddialı bir çıkışa imza attı ve “İzmir, Tunç Soyer Türkiye’de 1 numara, nokta!” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgınla mücadeledeki performansına değinen Bakan, “Tüm Türkiye’de CHP’li belediye başkanları olmak üzere hepsinin en başarılısı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Tunç Soyer’i görüyorum. Özellikle şu kriz sürecinde… Rutin işleri yapmak maharet değil. Siz normal koşullarda vergi toplarsınız, vergilerden pay alırsınız belediyecilik yaparsınız ama maharet kriz döneminde, para yokken belediyecilik yapmaktır. Türkiye’de kriz yöneticiliğini yapan Tunç Soyer’dir, nokta! Herkes bunu kabul etmeli. Türkiye kamuoyunda çok anlatılıyor mu? Orada eksik var, sanki medyada yer bulma konusunda İzmir biraz şanssız. Ben objektif olarak bakıyorum; İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numara!” dedi.

İzmirlilere de seslenen Bakan, “Enseyi karartmayacağız. Umutlu olacağız. Herkesi halkın bakkalına destek olmaya çağırıyorum. Var olan yok olanla paylaşsın. Bugünleri böyle aşarız. Kim ne kadar varsa destek olsun ve herkesin evinde kazanı kaynasın” ifadelerini kullandı.