CHP'li Kılıç: Taksici, minibüsçü ve servisçilerin aldığı akaryakıttan vergi alınmasın

CHP'li Kılıç: Taksici, minibüsçü ve servisçilerin aldığı akaryakıttan vergi alınmasın

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile birlikte Buca Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Cüneyt Köktentürk’ü ziyaret etti.

Kılıç, ziyaretle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ziyarette; Korona virüs pandemi süreciyle birlikte durma noktasını gelen ekonominin taşıma ve ulaştırma sektörlerine açtığı sorunları birinci ağızdan dinlediklerini kaydetti.

Cüneyt Köktentürk ve taksici arkadaşları ile birlikte keyifli ve samimi bir ortamda sohbet ettiklerini belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, insanların dışarı çıkmaması, yolların ve sokakların boş kalmasıyla müşterileri yok denecek kadar azalan taksici esnafının, dertlerini ve sorunlarını aktardığını bildirdi. Bu süreçte dayanışmanın önemini vurgulayan Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, koruma maskelerini Cüneyt Köktentürk'e teslim ettiklerini ifade etti.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, “İktidarın görevi, bu gibi süreçlerde kan kaybeden sektörlere destek çıkarak hem esnafını korumak hem de bu işten ekmeğini kazanan, ailesini geçindiren milyonlarca çalışanı korumaktır. Ancak maske dağıtmayı bile beceremeyen bir yönetim krizi yaşatan iktidar, bırakın esnafa, halka destek olmayı; bu pandemi sürecinde halkın cebindeki paraya da göz dikerek para yatırması için ‘IBAN’ numarası verecek kadar alçalmıştır.” dedi.

“Taksici, minibüsçü ve servisçilerin aldığı akaryakıttan vergi alınmasın”

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, taşıma ve ulaştırma sektörünün, Korona virüs pandemisinden olumsuz yönde en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, taşıma ve ulaştırma sektörünün en büyük giderini akaryakıtın oluşturduğunu vurgulayarak, bu sektörün böyle bir süreçte vergisiz akaryakıt verilerek desteklenmesini istedi.

“Taksici, minibüsçü ve servisçi esnafının SSK ve Bağkur primlerinin alınmaması ya da eylül-ekim aylarına ertelenmesi gerekir"

Taşıma ve ulaşım sektörü esnafının, sosyal güvenlikte primin yatırılıp yatırılmadığına bakılmaksızın tedavi edilmesi ve eczanelerden ilaç alabilmesi gerektiğine işaret eden Av. Kılıç, “Akaryakıttan vergi alınmamasının yanı sıra faizsiz kredi desteği verilmesi, KDV tevkifatından yararlandırılması, SSK ve Bağkur primlerinin alınmaması ya da eylül-ekim ayına ertelenmesi, ayrıca ulaştırma kesimine asgari ücret düzeyinde nakdi yardım yapılması da mağduriyetlerin giderilmesi noktasında çok önemli bir adım olacaktır.” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak taksici, minibüsçü ve servisçi esnafının yanındayız”

“Onların tek amacı var; evlerine, ailelerine, çocuklarına ekmek götürebilmek. Başka bir istekleri yok.” diyen CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bizler de onların bu isteklerine karşın, onlara her türlü desteği vereceğiz, böyle bir süreçte AKP iktidarı gibi onları yalnız bırakmayacağız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman taksici, minibüsçü ve servisçi esnafımızın yanında olacağız.” ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, bu süreçte okul servislerinin çalışmamasından dolayı servisçi esnafının da çok zor durumda kaldığını, servis şoförleri ile veliler arasında zaman zaman ücret tartışmaları yaşandığını belirtti.

Servisçi esnafının 9 aylık eğitim-öğretim süresince çalışırken 12 ay devletine vergisini verdiğini ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “Okulların tatil edilmesi taşımalı eğitim yapan servisçi esnafımızı mağdur etmekle birlikte ekmeğe muhtaç hale getirmiştir. Salgın sonrası açıklanan ekonomik paketlerde servisçi esnafına maddi destek yapılmamıştır. İktidar servisçinin ekmeğini nasıl kazanacağı konusunda çözüm bulmalıdır.” dedi.

"Ulaşım sektörüne faizsiz kredi desteği ve nakdi yardım sağlanmalı"

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, servisçi esnafı ve şoförlerinin kamu bankalarına kredi borçlarının olduğunu ifade ederek, bu kesimin devlet bankalarına olan borçları ile kredi ve kredi kartı ödemelerinin faizsiz 1 yıl ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

“Acilen ilgili kurumlarca tedbir alınmadığı takdirde, servisçi esnafı her şeyini kaybedebileceği gibi çocuklarına ekmek de götüremeyecektir.” diyen Av. Kılıç, tüm servisçi esnafına asgari ücret üzerinden nakdi yardım yapılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, birçok ilde bilhassa taksici esnafının korona virüs pandemisi ile mücadele eden sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıdığını belirterek, bir an önce taksiciler, minibüsçüler servisçiler için özel destek paketi hazırlanması gerektiğini ifade etti.

"Bilmelerini isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman taksici, minibüsçü ve servisçi esnafımızın yanındayız. Bu günleri de birlikte, el ele vererek dayanışma içinde atlatacağız." diyen Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasını; Mevlana'nın, "Kötü havalarda insan dosta aç olur. Bir araya gelse dost dosta ilaç olur. Güller tek tek bir şeye benzemez, Öbek öbek olunca bahara taç olur." dizeleriyle tamamladı.