CHP'li Özyürek: Tepki ve öfke ile kurulan partiler başarılı olmamıştır

CHP'li Özyürek: Tepki ve öfke ile kurulan partiler başarılı olmamıştır

Eski CHP Milletvekili Mustafa Özyürek İnce’nin parti kuracağı haberleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede “Tepki ve öfke ile kurulan partiler başarılı olmamıştır” dedi.

Muharrem İnce’nin yakın çevresine parti kuracağı konusunda yaptığı değerlendirmelerin ardından CHP Genel Merkezi’nden bu konuda resmi bir görüş belirtilmedi. CHP, Muharrem İnce’nin doğrudan bir açıklama yapmadan bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapılmasının doğru olmadığı görüşünü dile getiriyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın aktardığı parti içinde resmi olmayan görüşlere göre de CHP’den ayrılarak bugüne kadar parti kuranların sayısının belirsiz olduğu ve bugüne kadar parti kuranlardan başarılı sayılabilecek hiçbir örneğin bulunmadığına dikkat çekiliyor.


 
24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin 25-16 Temmuz’da gerçekleştirilen CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nın ardından yakın çevresine CHP’den ayrılarak parti kurma hazırlığı yaptığı iddiaları kamuoyunda yankılanırken, parti kaynakları, CHP seçmeninin partiden ayrılarak yeni parti kuranlara destek vermediğini dile getirdi.

Öte yandan İnce’nin 2018 yılında CHP’de olağanüstü kurultay toplanması sürecinde yanında yer alan eski CHP milletvekilleri ve eski il başkanlarına yeni parti çalışmalarında yer verilmesine sıcak bakmadığı da belirtiliyor.

İnce’nin kendisine ulaşan ve kendisini destekleyen bazı CHP’li isimlere, “Bu, CHP küskünler hareketi olmayacak. Biz yeni isimlerle halka umut olacağız” dediği iddia edildi. Eski CHP Milletvekili Mustafa Özyürek de İnce’nin parti kuracağı haberleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, CHP’yi bölecek bir girişimin doğru olmayacağını belirtti.

Özyürek, “Tepki ve öfke ile kurulan partiler başarılı olmamıştır” dedi. İnce’nin yeni bir parti kurmasının CHP’ye zarar vereceğini kaydeden Özyürek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni seçilen ekibinin bu durumu iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret etti. Özyürek, İnce ile görüşme yapılması çağrısı yaparak bu konunun parti içinde istişare edilmesi gerektiğini ifade etti.