CHP'li Polat:  İzmir’e gavur denilirken neredeydiniz?

CHP'li Polat: İzmir’e gavur denilirken neredeydiniz?

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarına sert sözlerle cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. AK Partili siyasetçilerin yaptığı açıklamaların İzmir’e zarar verdiğini belirten Polat, “İzmir halkı için kaynaklarını seferber etmiş Tunç Soyer’i haksızca eleştirmek İzmir’e ihanet etmektir” dedi. Polat ayrıca AKP'li Kaya’nın 23 Nisan’da bir günlüğüne koltuğa oturtulması gerektiğini belirtti.
 

23 NİSAN’DA BİR GÜNLÜĞÜNE KOLTUĞA OTURTULMALIYDI

Yapılan açıklamaların İzmir’e zarar verdiğini vurgulayan Polat, “Aynı kişi sürekli Tunç Soyer’i hedef alıyor. Cevap vermeye bile değer olmadığını belirtmemize rağmen, İzmir’e ihanet eden bu açıklamalara daha fazla sessiz kalamadım. Konuşma fırsatı bulduğu her yerde sürekli Tunç Soyer’i hedef alıyor. Bu doğruluktan çok uzak açıklamaların İzmir’e yararı yok, zararı var. Artık laf üretmeyi bırakarak icraata geçin. İzmir’in yararına ne yapılabilir, biraz bunları düşünün. İş takipçiliğini bırak ve artık gölge etme. Bu dönemde hizmet siyasetin konusu değil, vicdanın konusudur.  İzmir halkı için kaynaklarını seferber etmiş Tunç Soyer’i haksızca eleştirmek İzmir’e ihanet etmektir.Tunç Soyer’i bizim eleştirdiğimiz tek nokta, iki yerel seçimde de Torbalı’da hezimete uğrayan AKP’li Kaya’yı 23 Nisan’da bir günlüğüne koltuğa oturtmamasıdır.Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hepsi değerlidir. Geçmiş dönemde hizmet eden belediye başkanlarımız da aynı şekilde, kendisi Aziz Kocaoğlu görevde olsaydı daha farklı olurdu diyor, ancak Mahmut Atilla Kaya seviyesiz sataşmalarını geçmiş dönem de aynı şekilde Aziz Bey'e de yapıyordu. Resmen çapsızlığıyla zamana ve değişime meydan okuyor. Geçmiş dönemde en iyi cevabı Torbalı ve İzmir halkı kendisine vermiştir. İzmirli siyasetçilere‘15 gün siyaset yapmayın’ demek aynı zamanda İzmir halkının iradesini tanımıyorum, sesinize tahammülüm yok demektir. Bu söylemler tarihe not düşüldü. Gelecekte en sert cevabı İzmir'in aydınlık insanları verecektir. Madem İzmir’i bu kadar seviyorsunuz, İzmir’e gavur denilirken neredeydiniz?” dedi.

ADALET BAKANLIĞI KOLTUĞUNU GARANTİLEMEYE ÇALIŞIYOR

AKP’li Mahmut Atilla Kaya benim gözümde bir siyasi partinin milletvekili değil bir troldür diyen Polat, “ Yaptığı açıklamalar ile tek hayali olan, sürekli rüyalarına giren ve uğrunda her şeyi yapacağı Adalet Bakanlığı koltuğunu da Tunç Soyer’e çamur atarak garantilemeye çalışıyor. İktidara geldikleri günden beri halkı ayrıştıran ve ötekileştiren, çamur siyaseti izleyen bir zihniyetin yalakasıolan kişiden başka türlü bir açıklama yapması beklenemezdi. Birlik ve beraberlik, hizmet ve sosyal belediyecilik AKP trollerinin en çok korktuğu kavramlar arasında yer alıyor. İktidara geldikleri günden bugüne vatandaştan değil yandaştan, sermayeden yana tavır koyan, halkı aşağılayan ötekileştiren, yoksulluğa, açlığa ve sefalete mahkûm eden hükümet ve trolleri bugünlerde nereye saldıracaklarını şaşırmış durumda” diye konuştu.

VERİLERİ PAYLAŞTI

Belediyelerimizin halka hizmeti aralıksız devam ettiğini söyleyen Polat, “ Ramazan ayında başlattığımız ‘Bir iftarda sen ver’ kampanyası sadece 3 günde yaklaşık 40 bin iftar paketi ile 80 bin kişinin iftar sofrası kurmasına sebep oldu. Tunç Soyer’in İzmir’e ne kadar yakıştığı halkın yardım taleplerine olan desteğiyle açık bir şekilde belli oluyor. Korona virüs bunların ayarlarıyla oynadı. Boş bir teneke misali her kafadan bir ses çıkıyor.  Sosyal belediyecilik diyoruz il başkanlarından ses geliyor, halka hizmet veriyoruz milletvekillerinden ses geliyor. Halka hizmet götürmek için değil, halkı yardıma muhtaç hale getirerek oy alma ekolünden gelen, sosyal belediyecilik ve sosyal yardım her vatandaşa adil bir şekilde nasıl ulaştırılır bilmeyen ak troller halkı için çalışan belediyelere her fırsatta çamur atıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer İzmir halkının takdiri ile seçilmiş bir belediye başkanıdır. Kendisine ezberletilen klişeleşmiş, kendisine öğretilmiş laflar dışında söyleyecek sözü olmayan, özgürce düşünmeyen fikirleri düşünceleri tek bir adama ipotekli olan Sayın Kaya’yı zor olacak ama biraz haya etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.