CHP'li Sertel, 'Çav Bella'yı hatırlattı

CHP'li Sertel, 'Çav Bella'yı hatırlattı

İzmir’de camilerin merkezi sistemine girilerek gerçekleştirilen Çav Bella provokasyonun üzerinden 1 ay geçmesine rağmen sorumlular hala bulunamadı.

İzmir’de 1 ay önce camilerin merkezi sistemine girilip ‘Çav Bella’ çalınmış ardından Erdoğan’a kadar bir çok AKP’li isim ‘CHP’ imasında bulunmuştu. Ardından eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmış ve kısa bir süre sonra tahliye edilmişti. Camilerden müzik çalınmasının üzerinden 1 ay geçtikten sonra bugün sosyal medya hesabından serzenişte bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise ‘şarkıyı çalanlardan ‘tık’ yok’, Süleyman Soylu sağa sola hakaret edip tehdit edeceğine camide şarkı çalanları yakalatıp hakim huzuruna çıkartsın.’’ şeklinde açıklama yaptı.

Sertel; ‘’Bugün İzmir’de camilerden “Çav Bella” çalınmasının üzerinden tam bir ay geçti. Şarkıyı çalanlardan “tık” yok. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sağa sola hakaret edip tehdit edeceğine camide şarkı çalanları yakalatıp hakim huzuruna çıkartsın.’’

NE OLMUŞTU ?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün Trabzon’daki "akraba atamalarıyla" ilgili yazdığı yazıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; "Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur, Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız, Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu’nun bu açıklamalarına Türkiye Gazeteciler Sendikası da tepki göstererek "Haber hoşunuza gitmedi diye gazeteciye hakaret edemezsiniz Sn. Soylu. Haddinizi bilin" açıklaması yapmıştı.