CHP'li Serter: Toplumu bütünleştiren anayasa bölünüyor!

CHP'li Serter: Toplumu bütünleştiren anayasa bölünüyor!

CHP'li Serter, geçtiğimiz hafta TBMM gündemine getirilen ve Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan barolara ilişkin olan Avukatlık Kanunu’na ilişkin açıklama yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, geçtiğimiz hafta TBMM gündemine getirilen ve Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan barolara ilişkin olan Avukatlık Kanunu’na ilişkin açıklama yaptı.

Serter, TBMM’ye getirilen ve üç büyükşehrin barolarının bölünmesini amaçlayan bu kanunun, toplumun birlikteliğine, huzuruna, yararına hizmet etmek için oluşturulan Anayasaya, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına anayasal güvence veren Anayasanın 135.maddesine aykırı olduğunu söyledi.

Serter: “İktidar, Baro Başkanlarının gözünün içine baka baka sizi bölüyoruz desin”

Serter, isminde Büyük Millet geçen Meclisin kapısında günlerce baro başkanlarının da bekletildiğini ve esas muhatapların TBMM’ye alınmadığını söyledi ve “ Barolarla ilgili iktidarı rahatsız eden nedir? İktidar neden kendisini rahatsız edenin baroların demokratik, özgün, bağımsız, tarafsız ve biat etmeyen yapısı olduğunu seçimle gelen baro başkanlarının gözünün içine baka baka söyleyememektedir?”dedi.